Εκρήξεις ακούγονται από το πρωί, σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ. Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, τουλάχιστον 20 καμικάζι προχώρησαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας. Παράλληλα, ένοπλοι Ταλιμπάν, μερικοί φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά, ακροβολίστηκαν νωρίς το πρωί σε στρατηγικούς στόχους της αφγανικής πρωτεύουσας, όπως υπουργεία, εμπορικά κέντρα και τράπεζες.
Μέχρι στιγμής το υπουργείο Υγείας του Αφγανιστάν έχει ανακοινώσει ότι στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον 13 τραυματίες, στην πλειοψηφία τους πολίτες,
Από την τελευταία έκρηξη, παγιδευμένου αυτοκινήτου, σκοτώθηκαν αστυνομικοί και άντρες των δυνάμεων ασφαλείας. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο έξω από το εμπορικό κέντρο Γκιουλμπαχάρ, κοντά στο υπουργείο Εξωτερικών και ο καμικάζι που επέβαινε σε αυτό πυροδότησε τα εκρηκτικά, όταν άντρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον του.
Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας ανέφερε ότι ακούστηκε και νέα έκρηξη έξω από έναν κινηματογράφο, σε διαφορετικό σημείο της πόλης. Η ΝΑΤΟϊκή δύναμη ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί σκότωσαν δύο από τους καμικάζι.
"Πολύ σοβαρή" χαρακτήρισε την κατάσταση στην Καμπούλ ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ. Τις επιθέσεις καταδίκασαν και οι ΗΠΑ, οι οποίες εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες ενέργειες.