Αυτό δεν ήταν κυνήγι... Τρεις φίλοι από χωριό των Σερρών είχαν πάει να κυνηγήσουν οπλισμένοι λες κι έκαναν καταδρομική σε εχθρικό έδαφος (ακόμη και διόπτρα νυχτός είχαν) και, όταν τους εντόπισαν θηροφύλακες να κυνηγούν παράνομα, δε δίστασαν ακόμη και να πυροβολήσουν και να τραυματίσουν έναν από αυτούς!
Συνέβη χθες 23 Ιανουαρίου 2010, το πρωί, στην αγροτική περιοχή Ψυχικού Στρυμόνα Σερρών. Από τους τρεις δράστες συνελήφθη ο ένας (20χρονος ελληνικής υπηκοότητας) για λαθροθηρία και αναζητούνται δύο ακόμη άτομα(επίσης ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 27 και 40 ετών) για τον ίδιο λόγο καθώς και για παραβάσεις του Ν. περί Όπλων, Επικίνδυνες σωματικές βλάβες και Αντίσταση κατά της Αρχής.
Συγκεκριμένα ο 27χρονος και ο 40χρονος κυνηγούσαν παράνομα στο Στρυμόνα "με χρήση μηχανοκίνητου πλωτού μέσου, πηγή νυχτερινής σκόπευσης και κυνηγετικού όπλου άνω των τριών φυσιγγίων", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο 20χρονος που περίμενε στη στεριά κι έπαιζε και το ρόλο τσιλιαδόρου, κυνηγούσε πτηνά για τα οποία έχει απαγορευτεί το κυνήγι τους.
Οι τρεις δράστες έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες θηροφύλακες και κατά την προσπάθεια σύλληψής τους, ο 27χρονος και ο 40χρονος χρησιμοποίησαν βία προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη. Επιπλέον ο 40χρονος πυροβόλησε με την καραμπίνα του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο ένας από τους δυο θηροφύλακες στο χέρι και στη συνέχεια να τραπούν σε φυγή.
Κατασχέθηκαν 356 φυσίγγια, δύο ηλεκτρονικές πηγές νυχτερινής σκόπευσης, 18 σκοτωμένες πάπιες και 1 κυνηγετική καραμπίνα.
Ο 20χρονος συλληφθείς ομολόγησε τις πράξεις τους και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.