Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Παλιννοστούντων Πολίχνης, διοργανώνουν την μουσική-θεατρική ποντιακή παράσταση με τίτλο «ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ», την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010 στις 6.30΄ μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΝΕΤΟ», Παρασκευοπούλου 42. Στη μουσική-θεατρική παράσταση συμμετέχουν τραγουδιστές και ηθοποιοί του ποντιακού θεάτρου.
Το έργο «ΓΕΡΟΝΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ» είναι εμπνευσμένο από κείμενα και αφηγήσεις του αειμνήστου Παναγιώτη Τανιμανίδη, σε κείμενο και σκηνοθεσία του συγγραφέα-στιχουργού Νάκου Ευσταθιάδη.
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗ, με αφορμή την συμπλήρωση 15 χρόνων από το θάνατό του.
Ο Παναγιώτης Τανιμανίδης γεννημένος στην ΄Ιμερα του Πόντου, υπήρξε άξιο τέκνο του Ποντιακού Ελληνισμού. Σπούδασε Θεολόγος και εργάσθηκε ως Καθηγητής και κατόπιν Γυμνασιάρχης & Λυκειάρχης σε διάφορα σχολεία της χώρας. Το έργο του ήταν πλούσιο, ως κοινωνική προσφορά και ως συγγραφική. Το κύριο του έργο όμως ήταν η ανιστόρηση της Ιεράς Μονής «Παναγία Σουμελά» στην Καστανιά Ημαθίας, στην οποία κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του ως Προέδρου του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», πραγματοποίησε μεγάλα και σημαντικά έργα. Για το έργο του τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ακαδημία Αθηνών.
Στην προσωπικότητα του εκλιπόντος θα αναφερθεί ο Καθηγητής Φιλόλογος Παναγιώτης Παπαδόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά».