Εισαγγελική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη

Οι πρώτες ουρές φορτηγών άρχισαν να σχηματίζονται στο μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, μετά το κλείσιμό του, στις 3 το απόγευμα σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010, από αγρότες περιοχών του νομού Σερρών, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Οι αγρότες έχουν διακόψει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων από την Ελλάδα προς και από τη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα οι μεν Βούλγαροι να έχουν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία κατά της χώρας μας, ο δε προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δ. Χατζηγεωργίου, να έχει δώσει εντολή στην αστυνομία να επέμβει στην περίπτωση που κλείσουν οι δρόμοι και στη Θεσσαλονίκη και να συλλαμβάνει αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών.
Κλειστός παραμένει και ο μεθοριακός σταθμός Δοϊράνης Κιλκίς, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ενώ οι αγρότες παρέταξαν τρακτέρ και στη συνοριακή διάβαση Ευζώνων, χωρίς να διακόψουν την κυκλοφορία.
Τα περισσότερα αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί στο νομό Σερρών, όπου εκτός από τον Προμαχώνα παραμένει κλειστός και ο κόμβος Κερδυλίων στην Εγνατία οδό, ενώ αύριο αναμένεται να ξανακλείσει, από τις 10.30΄το πρωί μέχρι τις 15.30 το απόγευμα, και η εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση Στρυμωνικού.
Στη Δυτική Μακεδονία εξάλλου, ανοιγοκλείνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα δύο μπλόκα, που βρίσκονται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, και στο ύψος του Βογατσικού Καστοριάς, ενώ συγκεντρωμένα τρακτέρ υπάρχουν στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών.