Στους δρόμους βγαίνουν αύριο, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010, οι αγρότες της Καβάλας. Είναι, μάλιστα, αποφασισμένοι να κόψουν την Εγνατία Οδό στα τρία, αν χρειαστεί! «Έχουμε φτάσει στα όρια της επιβίωσης», δήλωσε χθες Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010, το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών του Νέστου και των Τεναγών, Γιάννης Πασσαλίδης. Όπως είπαν οι αγρότες της Καβάλας, θέλουν να αποδείξουν ότι οι «καθιερωμένες» ετήσιες κινητοποιήσεις τους δεν είναι ένα εθιμοτυπικό σύνδρομο!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής, η σημερινή κυβέρνηση εκτός από λίγες υποσχέσεις δεν τους έδωσε τίποτε άλλο. «Αποφασίσαμε να μιλήσουμε και εμείς με πολιτικούς όρους», δήλωσε ο κ. Πασσαλίδης και ισχυρίστηκε ότι οι αγρότες αντιμετωπίστηκαν από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων με υπεροπτική διάθεση!
Έτσι στις 3 Ιανουαρίου στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Λειβαδιά αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις στις 15 Ιανουαρίου. Παράλληλα οι υπόλοιπες αγροτικές οργανώσεις σε όλη την χώρα θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στις 17 ή στις 20 Ιανουαρίου.
«Ζητάμε την έναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση καθώς ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα είναι πάρα πολλά και βγήκαν στην επιφάνεια με την οικονομική κρίση!», τόνισε ο κ. Πασσαλίδης.
Η μορφή των κινητοποιήσεων συζητούνταν ως τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, σε κατά τόπους γενικές συνελεύσεις. Κατατέθηκε πρόταση για κλείσιμο των δρόμων. Αποφασίστηκε, πάντως, τα τρακτέρ να παραταχθούν στις άκρες των δρόμων αύριο, στις 2 το μεσημέρι.
Στο νομό Καβάλας κατά πάσα πιθανότητα οι αγρότες θα αποκλείσουν τη διασταύρωση της Χρυσούπολης και του Σταυρού στον Αμυγδαλεώνα!