Αποκριάτικη γιορτή, οργανώνει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης αύριο, Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010, παραμονή του Ασώτου, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Πρόκειται για ένα αποκριάτικο γλέντι με άφθονο κρασί και σουβλάκια, που ξεκινά από τις 11 το πρωί και τελειώνει με το κλείσιμο της αγοράς, στο οποίο είναι προσκεκλημένοι όλοι οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης, που θέλουν να διασκεδάσουν σε ένα γνήσια αποκριάτικο κλίμα, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε αυθεντικά έθιμα και παραδόσεις του Τριωδίου.
Ο Σύλλογος Λεχριτών και Κανταδόρων Θεσσαλονίκης «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ», οι Κουδουνοφόροι του Σοχού, οι Μπούλες του Ευόσμου, τα Κοτσαμάνια και οι Μωμόγεροι του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας και τα Ραγκουτσάρια - Μπουλούκια από την Καστοριά, παρελαύνοντας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, θα καταλήξουν στη μεγάλη εξέδρα της Πλατείας Αριστοτέλους για να τραγουδήσουν και να χορέψουν με τον κόσμο, σε ένα πανδαιμόνιο ήχων και πολύχρωμων εικόνων, με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.
Από την έναρξη μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης, η Ομάδα Λόγου και Τέχνης «Φαντασία», με τις μαζορέτες, τους κλόουν και τους ξυλοπόδαρους, θα δώσει τη δική της νεανική νότα στη γιορτή.