Δεκάδες ήταν οι καταγγελίες πολιτών σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι πετούσαν σκουπίδια δίπλα σε οικόπεδο του δήμου Εχεδώρου, στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Γαλλικού Ποταμού. Οι δημοτικοί αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή, διαπίστωσαν του λόγου το αληθές κι άρχισαν έρευνες για να βρεθούν οι ένοχοι.
Η επιχείρηση για τον εντοπισμό τους θύμιζε... αστυνομική επιχείρηση: Χρειάστηκαν περιπολίες της δημοτικής αστυνομίας για να βρεθούν οι ένοχοι που προκαλούσαν την εκτεταμένη ρύπανση και να επιβληθούν σε όλους υψηλά χρηματικά πρόστιμα, που φθάνουν ακόμη και τα 4.500 ευρώ. Αφορούν, δε, απόθεση σκουπιδιών και μπάζων δίπλα σε αθλητική εγκατάσταση, απόθεση οικοδομικών υλικών σε οικόπεδο του Δήμου από εταιρεία που εδρεύει σε άλλο δήμο και καύση σκουπιδιών, πλαστικών και χαρτιών μέσα στο περιβαλλοντικό πάρκο του Γαλλικού.
«Δεν θα ανεχθούμε από κανέναν ασυνείδητο να ρυπαίνει το περιβάλλον με οποιοδήποτε τρόπο. Ο Δήμος Εχεδώρου και το περιβαλλοντικό πάρκο του Γαλλικού δεν πρόκειται να μετατραπεί σε χώρο απόθεσης μπάζων. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, να αποθέτει τα υλικά που έχει για πέταμα ό,τι ώρα θέλει και σε όποια περιοχή θέλε. Κανένας από τους πολίτες μας δεν θα δεχθεί να μετατραπεί ο Δήμος μας σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο», δήλωσε ο Δήμαρχος Εχεδώρου Σπύρος Σταματάκης.