Ισχύει, από χθες, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010, η Αγορανομική Διάταξη, με την οποία είναι υποχρεωτική η αναγραφή της χώρας προέλευσης στις συσκευασίες του γάλακτος. Μάλιστα, η γγ. Εμπορίου θα υποβάλει εντός της ερχόμενης εβδομάδας πρόταση για νέα Αγορανομική Διάταξη η οποία θα είναι αυστηρότερη, καθώς θα επεκτείνεται και στα τυροκομικά προϊόντα, τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στην προηγούμενη διάταξη και θα αντιμετωπίζεται το θέμα ως ζήτημα προστασίας του Έλληνα καταναλωτή από παραπλανητικές πρακτικές και θα είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το σχετικό κοινοτικό Δίκαιο.
Το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έχει αρχίσει διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΦΕΤ, βιομηχανία και παραγωγούς γάλακτος) για τη δημιουργία εγκεκριμένου σήματος ελληνικού προϊόντος (σήμα προέλευσης).
Η τοποθέτηση του σήματος θα είναι μεν προαιρετική, αφού θα τοποθετείται στα προϊόντα με πρωτοβουλία των βιομηχανιών, αλλά όσες βιομηχανίες το επιλέξουν θα είναι υποχρεωμένες να τηρούν αυστηρούς όρους πιστοποίησης της προέλευσης των προϊόντων.