Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε σημερινή συνέντευξή του, στην εφημερίδα Ελεύθερος. Κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι φούσκωσε το έλλειμμα για πολιτικούς λόγους. Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση για σπασμωδικές κινήσεις και πως δεν έχει σχέδιο για να βγάλει την χώρα από την κρίση. «Η εκτόξευση των σπρεντ δεν αντανακλά μόνο τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Αντανακλά πρωτίστως, πλέον, τους κακούς τους πολύ κακούς χειρισμούς που έκανε η νέα κυβέρνηση τους τελευταίους τρεις μήνες», τονίζει ο κ. Σαμαράς.
Μεγάλες χαρακτηρίζει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του ίδιου του Γιώρτου Παπανδρέου στο αγροτικό.
«Εγώ που βρίσκομαι απέναντί του τώρα δεν πήγα στα μπλόκα να αβαντάρω τους αγρότες. Το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί ξεγέλασε τον κόσμο - και όχι μόνο τους αγρότες - έταξε τα πάντα όταν γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι οι υποσχέσεις του είναι χωρίς αντίκρισμα», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Επίσης, στηρίζει εκ νέου τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα.