Την απόφαση της κυβέρνησης, για ελεγχόμενη διέλευση των υπεραστικών λεωφορείων από τον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας, που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή μόνο για μικρά οχήματα μετά το κλείσιμο των Τεμπών, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010, από τη Λάρισα, ο γενικός γραμματέας υποδομών, Γιώργος Οικονομίδης.
Είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες και διαβήματα των οδηγών υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ που έχουν πληγεί καίρια από την κατάσταση που έχει προκληθεί από το κλείσιμο των Τεμπών. Επειδή είχε κριθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος δεν είναι σε θέση να δεχθεί μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, είχε απαγορευτεί και η διέλευση μεγάλων οχημάτων.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, ο κ. Οικονομίδης επικαλέστηκε σχετική κυκλοφοριακή μελέτη που έκανε το υπουργείο Υποδομών κι ανακοίνωσε τη δυνατότητα ελεγχόμενης διέλευσης των λεωφορείων.
Σε ημερήσια βάση θα μπορούν να κινούνται στον άξονα αυτό 30 λεωφορεία -15 σε άνοδο και 15 σε κάθοδο- τα οποία θα εισέρχονται από την νότια πλευρά από την Αγιά και από τη βόρεια από το Στόμιο. Τα λεωφορεία θα μπαίνουν ανά τριάδα σε κομβόι κάθε δυόμισι ώρες και έτσι θα διασφαλίζεται η πιθανότητα να διασταυρωθούν δύο μεγάλα οχήματα προερχόμενα από αντίθετες κατευθύνσεις.
Το πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Τρίτη και στο τέλος της εβδομάδας θα επανεξετασθεί προκειμένου να γίνουν διορθώσεις, εάν χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφόσον υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα η διέλευση των λεωφορείων θα διακόπτεται.

από το ΑΠΕ-ΜΠΕ