Αστυνομικό τμήμα ζητούν στο Χορτιάτη, μετά την απόπειρα ληστείας με... βαριοπούλα, που είχαμε, μέρα μεσημέρι, στην Τράπεζα Πειραιώς της περιοχής(δες λεπτομέρειες με κλικ εδώ). Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, ο δήμος τονίζει:
Η απόπειρα ληστείας που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε τράπεζα στο Ασβεστοχώρι αναδεικνύει για άλλη μια φορά την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας Αστυνομικού Τμήματος στο δήμο Χορτιάτη. Δεδομένης της καθυστέρησης υλοποίησης της δέσμευσης των αρμοδίων Υπουργείων για την λειτουργία Α.Τ. στην έδρα του Δήμου, το Ασβεστοχώρι, ο Δήμος έχει ήδη λάβει την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Η ανακοίνωση για ίδρυση και λειτουργία Α.Τ. έγινε το 2005 από τη Θεσσαλονίκη. Το κτίριο που θα φιλοξενήσει το Α.Τ. είναι έτοιμο και κατάλληλα διαμορφωμένο (το κόστος επιβάρυνε το δήμο) και από τα αρμόδια υπουργεία υπάρχουν μόνο υποσχέσεις και κωλυσιεργία με επιχείρημα την έλλειψη αστυνομικών. Ο Δήμος Χορτιάτη με τις αποφάσεις 307/2005 και 120/2006 του Δημοτικού Συμβουλίου παραχώρησε το πρώην Δημοτικό Κατάστημα για να στεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα ενώ παράλληλα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο σημαντικό ποσό για να γίνουν όλες οι εργασίες που ζήτησε με σχέδια η Αστυνομία. Μετά από διαδοχικές επιθεωρήσεις και συνεχείς συμπληρωματικές παρατηρήσεις διαμορφώθηκε ένα σύγχρονο κτίριο. Το τελευταίο που ζητήθηκε, η τοποθέτηση των σειρήνων, ικανοποιήθηκε στις 25/06/2009.
«Η λειτουργία του αστυνομικού τμήματος στο δήμο μας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του τότε Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, είναι επιτακτική ανάγκη. Τα φαινόμενα εγκληματικότητας διαρκώς αυξάνονται. Το τελευταίο διάστημα μόνο στο τ.δ. Φιλύρου είχαμε 100 κλοπές και διαρρήξεις. Δεν γίνεται ένας δήμος με τόσο μεγάλη ανάπτυξη να εξυπηρετείται από τα τμήματα Νεάπολης και Πανοράματος. Μετά τα χθεσινά γεγονότα στην Τράπεζα φαίνεται πως κινδυνεύουν όχι μόνο περιουσίες αλλά και ζωές», τόνισε ο δήμαρχος Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης.