Μαύρο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς για εκατοντάδες οικογένειες της Πυλαίας. Ο ερχομός του νέου χρόνου τις βρήκε στο... απόλυτο σκοτάδι! Ένα βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή, που προκάλεσε πυρκαγιά και, στη συνέχεια η πτώση της ασφάλειας προκάλεσαν το μίνι μπλακ άουτ στην περιοχή της Πυλαίας που περικλείεται από το ρέμα στο δημοτικό γήπεδο και την οδό Προφήτη Ηλία.
Η διακοπή άρχισε γύρω στις 6 το απόγευμα και η ηλεκτροδότηση άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά, από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.
Ο κόσμος επιστράτευσε κεριά και φακούς, το τηλεφωνικό κέντρο για τις βλάβες ανατολικού τομέα της ΔΕΗ κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα, όμως, για πάνω από 5 ώρες, έδειχνε να μιλά ασταμάτητα. Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο SN, οι πρώτες απαντήσεις δόθηκαν σε καταναλωτές της ΔΕΗ μετά τις 11.00 το βράδυ της Παραμονής.
Δεν έλειψαν και τα περιστατικά μικροπυρκαγιών, καθώς τα σπίτια ήταν στολισμένα με ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά και τα κεριά που προτίμησαν να ανάψουν οι περισσότεροι, ήταν ό,τι χειρότερο. Τα περισσότερα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν από τους ίδιους τους ενοίκους των διαμερισμάτων.
Τα παράπονα ήταν δεκάδες: Φαγητά για το Πρωτοχρονικάτικο τραπέζι έμειναν... σωταρισμένα σε πιατέλες να σαπίζουν, ηλικιωμένοι περίμεναν μέσα στο κρύο την έλευση του 2010, οικογένειες πέρασαν... αλά ΄50 στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, αφού απέμειναν να συζητούν, γύρω από τη φλόγα μερικών αναμμένων κεριών -κι αυτή ίσως να ήταν η μόνη καλή και ρομαντική πλευρά της ιστορίας. Άλλοι διαμαρτύρονταν για το ότι δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε ένα μπάνιο, καθώς δε λειτουργούσαν καυστήρες, μπόιλερ και θερμοσίφωνα, ενώ αρκετοί είδαν τις ηλεκτρικές τους συσκευές να σβήνουν με τη διακοπή και να μην... ξαναπαίρνουν μπρος.
Θύμα της διακοπής και το SN, καθώς "σίγησε" το κεντρικό κομπιούτερ και, πλέον, οι αναρτήσεις γίνονται από notebook με ασύρματη σύνδεση 3G.