Μόνο με θαύμα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, θα έχει μετρό η Θεσσαλονίκη στο τέλος του 2012. Αυτό παραδέχτηκε, σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010, ο κ. Μαγκριώτης, σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Καλαμαριάς, Χριστόδουλο Οικονομίδη. Έθεσε, ως χρονικό ορίζοντα της έναρξης λειτουργίας του μετρό το 2014.
«Το έργο μέχρι τώρα έχει πιστοποιημένες δαπάνες περίπου το 11% του συνολικού κόστους κατασκευής. Αυτό σημαίνει ότι έχει κατασκευαστεί έργο περίπου 120 εκ. € από το 1,1 δις. Αυτό αποδεικνύει, ότι έχουν χαθεί δύο και περισσότερα χρόνια, κι είναι γνωστοί οι λόγοι αυτών των καθυστερήσεων. Συνεπώς θα προσπαθήσουμε διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση να περιορίσουμε και να κερδίσουμε χρόνο, για να είναι έτοιμη η πρώτη γραμμή στις αρχές του 2014, περίπου ένα χρόνο μετά από τον Οκτώβριο του 2012, που είναι η συμβατική ημερομηνία. Θα ήταν πολύ καλό να ήταν ο Οκτώβρης του 2012, αλλά αυτό μόνο ως θαύμα σήμερα το βλέπουμε. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια πάντως για να πλησιάσουμε αυτήν την ημερομηνία», είπε χαρακτηριστικά.
Στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Χριστόδουλο Οικονομίδη, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι σύντομα η διοίκηση του μετρό θα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη για να υπάρξει καλύτερος συντονισμός του έργου, ενώ σε ότι αφορά την επέκταση προς την Καλαμαριά, ξεκαθάρισε ότι αφού ξεπεραστούν οι ενστάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα γίνει η προκήρυξη των μελετών. Σε ότι αφορά στις απαλλοτριώσεις που πρέπει να γίνουν στην οδό Πόντου, απ’ όπου θα περάσει η γραμμή του μετρό, ο δήμαρχος Καλαμαριάς απέσπασε τη δέσμευση του υφυπουργού για ένταξη του συγκεκριμένου κονδυλίου στον προϋπολογισμό του μετρό.
Ένα ακόμη κρίσιμο ζήτημα που συζήτησαν οι δυο πλευρές, ήταν η ανακατασκευή της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος του Φοίνικα μέχρι και την Νομαρχία, τμήμα όπου το οδόστρωμα είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Όπως δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης, το έργο ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί και έως το ερχόμενο καλοκαίρι.