Πρωτοποριακή κίνηση από το Δίκτυο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Δ Δημοτικού Διαμερίσματος (Τούμπας) Θεσσαλονίκης. Έδωσε στη δημοσιότητα τον οικονομικό απολογισμό του, "σεβόμενοι τις αρχές διαφάνειας και ορθής διαχείρισης", όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση που συνοδεύει τον οικονομικό πίνακα. Μάλιστα πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά που γίνεται κάτι τέτοιο.
Ο απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα στην 18η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής. Κατά την συνεδρίαση του οργάνου στις 2 Ιανουαρίου του 2009 (Πρακτικό 18ο). "Στόχος μας, κατά την οικονομική περίοδο 2009, ήταν η ορθή αξιοποίηση των εσόδων του Δικτύου, τα οποία στο σύνολο τους προέρχονται αυτό το έτος από τις συνδρομές των μελών και των φίλων του Δικτύου για τις οποίες έχουν αποδοθεί κουπόνια αντίστοιχής αξίας τα οποία παρελήφθησαν από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης και από το Λογιστήριο του ΠΑΣΟΚ", τονίζει στην ανακοίνωση ο γραμματέας του Δικτύου, Αν. Τελίδης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα βασικά μεγέθη του απολογισμού, έχουν ως εξής::
Υπόλοιπο 2008 1069,49€
Σύνολο ετησίων εσόδων 2009
1612,00€
Σύνολο ετησίων εξόδων 2009 1517,71€
Υπόλοιπο 2009 1.163,78 €
"Δεσμευόμαστε ότι κατά το έτος 2010 , μέσω οικονομικής εξόρμησης και άλλων δράσεων, να αυξήσουμε το υπάρχων υπόλοιπο ώστε για μία ακόμα χρονιά να πραγματοποιήσουμε το σύνολο των δράσεων μας με ιδία κεφάλαια. Με την συμμετοχή όλων μας πετυχαίνουμε την οικονομική αυτοδυναμία των οργανώσεων του Κινήματος, στοιχείο απαραίτητο για την ίδια την ανεξαρτησία μας", υπογραμμίζει ο κ. Τελίδης.