Αποφασισμένος να κατέλθει στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εάν και εφόσον προταθεί από τον πρόεδρο του κόμματος, Αντ. Σαμαρά, και αν –φυσικά- υπάρξουν οι απαιτούμενες αλλαγές, με κυβερνητικό νομοσχέδιο, δηλώνει ο Αδάμ Ρεγκούζας. Ο πρώην υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής στη Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με τη Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζει πως «δεν παίζω! Επιμένω και γι αυτό έγκαιρα –και για λόγους αρχών- δημοσιοποίησα το ενδιαφέρον μου».
Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι θα περιμένει τη σύμφωνη γνώμη της Ρηγίλλης. «Εγώ αντάρτης δεν πρόκειται να γίνω», τονίζει χαρακτηριστικά.
Πάντως, το θέμα του «Καποδίστρια 2» δε φαίνεται και τόσο εύκολο. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπεράσει αρκετούς σκοπέλους, για να φθάσει στον τελικό σκοπό, που θα είναι μεγαλύτεροι και λιγότεροι δήμοι ανά την επικράτεια και μεγαλύτερες και μικρότερες περιφέρειες. Ήδη οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια κοινή περιφέρεια Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, που περισσότερο θα μοιάζει με υπερνομαρχία, καθώς θεωρείται «περιοχή χαμένη» για την κυβέρνηση, έτσι ώστε, η υπόλοιπη περιοχή να «πρασινίσει» και να κερδίσει στον ψυχολογικό τομέα η κυβέρνηση έναν «πράσινο» χάρτη, κατά τη βραδιά των εκλογών.
Την ίδια στιγμή έχουν αρχίσει οι επίσημες αντιδράσεις στις συνενώσεις δήμων. Μόλις χθες, ο δήμαρχος Σταγείρων-Ακάνθου της Χαλκιδικής, Μιχ. Βλαχόπουλος, κατήγγειλε πως οι επικείμενες συνενώσεις «δεν έχουν στόχο την ανάπτυξη, αλλά μόνο την εξοικονόμηση κρατικών πόρων, με το μοίρασμα της φτώχειας. Η νέα κυβέρνηση δεν πρέπει να ακολουθήσει τις ωμές παρεμβάσεις τοπικών παραγόντων», τόνισε, αναφερόμενος στο σχέδιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προτείνει μια σειρά συνενώσεις για τη Χαλκιδική. Μάλιστα, καλεί τους δημότες σε λαϊκή συνέλευση, για σήμερα στις 7 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερσισσού.