Ο Federico Aubele, που εμφανίζεται την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009, στο Principal Theatre, είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη! Η μουσική του παιδεία, το ταλέντο του, οι λατινοαμερικάνικες καταβολές του αλλά και η εσωτερικότητα και η εκφραστικότητα του εμπλέκονται αρμονικά αποκαλύπτοντας αυτό που λέμε «ήπια δύναμη». Επισκέπτεται για δεύτερη φορά τη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater (ποιος δε θυμάται την πρώτη του εμφάνιση στο Orient όπου η ουρά έφτανε μέχρι την Τσιμισκή). Κάθε συναυλία του είναι sold out και φυσικά αποζημιώνει τους θεατές με το παραπάνω. Ο Aubele έχει ένα μοναδικό χάρισμα να συνδυάζει πολλά είδη μουσικής με τη lounge και την electronica : tango, latin rock, hip-hop, dub.
Στο live την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου θα ακούσουμε αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφία του καθώς και το νέο του δίσκο με τίτλο "Amatoria", που κυκλοφόρησε το Μάιο του 2009 από τη ESL (τη δισκογραφική εταιρία των Thievery) . Στο album αυτό συνεργάστηκε με τους Calexico, τη Natalia Clavier, Sabina Sciubba και Miho Hatori. Η παραγωγή εξολοκλήρου είναι από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Το Amatoria εισπνέει τις κλασικές και παθιασμένες μυρωδιές του μπολερό και του ταγκό. Φτάνει στα αφτιά μας ως μια ζεστή ανάσα στην οποία μπλέκονται η διακριτική σπανιόλικη κιθάρα με τα ανεπαίσθητα ηλεκτρονικά beats και τα αισθησιακά φωνητικά του.
Το album αυτό, χαρακτηρίζεται από τις πιο ‘ερωτικές-βιωματικές’ συνθέσεις του Federico ( ‘Αrs Amatoria’ σημαίνει ‘Η Τέχνη της Αγάπης’) και πρόκειται για ερωτικά ποιήματα σε τρία τεύχη του Ρωμαίου ποιητή Ovid που πρώτο-εκδόθηκαν σταδιακά από τον πρώτο αιώνα π.Χ. και έπειτα.
Το ταλέντο του Αργεντινού αναγνωρίστηκε αμέσως από τους Thievery Corporation όταν το 2000 τους έστειλε ένα demo με τη μουσική του και η ESL η δισκογραφική εταιρία των Thievery κυκλοφόρησε το «Gran Hotel Buenos Aires» το 2003 και το «Panamericana» το 2007.
Panamericana» αναρτήθηκε στις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ του 2007.
Ο Aubele είναι από την Αργεντινή αλλά από το 2001 ζει στο Βερολίνο και τη Βαρκελώνη, περιοδεύοντας ταυτόχρονα ανά τον κόσμο, τα τελευταία 6 χρόνια
Παίζει σχεδόν όλα τα όργανα μόνος, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

www.federicoaubele.com
www.myspace.com/aubele

Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30
Η συναυλία ξεκινάει στις 21.30
Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310428088
www.principalclub.com
www.myspace.com/principalclub

Τιμές εισιτηρίων: 20€

Πληροφορίες Για Δωρεάν Μεταφορά: 2310428088

Προπώληση εισιτηρίων:
Metropolis, Tsimiski, Thessaloniki, 2310250072