Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας «Δες την Ψηφιακά», που αφορά την ενίσχυση πρωτοετών φοιτητών και σπουδαστών που αρίστευσαν κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2009, για την απόκτηση φορητού υπολογιστή, δωρεάν πρόσβαση σε 100 GB αποθηκευτικού χώρου στο διαδίκτυο και πρόσβαση σε διαθέσιμο ανοικτό λογισμικό. Σε όλους τους δικαιούχους θα αποσταλεί ειδική ενημερωτική επιστολή, η οποία θα περιλαμβάνει και έναν «Προσωπικό Κωδικό» για την απόκτηση όλων των παραπάνω εκπαιδευτικών εργαλείων.
Ο υπολογιστής θα πρέπει να καλύπτει τις παρακάτω απαραίτητες προδιαγραφές:
-φορητός υπολογιστής (laptop ή notebook) με δυνατότητα ασύρματης -δικτύωσης WiFi
-πιστοποίηση CE
-εξελληνισμένο λογισμικό αυτοματισμού γραφείου με γραφικό περιβάλλον, περιλαμβανομένης εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου, με κείμενα βοήθειας χρήσης στα Ελληνικά, ορθογραφικό έλεγχο και έλεγχο συλλαβισμού για την ελληνική γλώσσα
-12μηνη τηλεφωνική υποστήριξη
-24μηνη εγγύηση
-υποχρεωτική αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης κατά τον πρώτο μήνα κτήσης.
Κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 400 ευρώ. Ειδικά για τους «πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες» η μέγιστη επιδότηση ορίστηκε στα 800 ευρώ.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως την 23/1/2010.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» του Δήμου Καλαμαριάς, στο 2310.472890.