Για σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη η σημερινή.

* Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης η σημερινή του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες. Στην ατζέντα περιλαμβάνονται: η μετά το 2010 ψηφιακή στρατηγική της Ε.Ε, το ψηφιακό μέρισμα, η ασφάλεια των δικτύων και των πληροφοριών, τα δίκτυα νέας γενιάς. Την χώρα μας εκπροσωπεί ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων (24μηνο – 40% - ΑΣΕΠ των κλάδων ΠΕ12.04, ΠΕ17.02, ΠΕ18.01, ΠΕ18.18 και ΠΕ18.31, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

* Από σήμερα έως και τις 7 Ιανουαρίου 2010 η καταβολή του δώρου των οδηγών ταξί για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το δώρο καθορίστηκε στο ένα ευρώ για κάθε διαδρομή.

* Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, η Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση πρότασης για δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Καταγραφής και Διαχείρισης Μη Νόμιμα Εισερχομένων Μεταναστών και συμπληρωματικών δομών φιλοξενίας. Στην ομάδα συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών Αποκέντρωση και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επίσης θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, του Συνηγόρου του Πολίτη και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

* Συγκαλείται σήμερα εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ενα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η έκτακτη εισφορά για την εκκλησιαστική περιουσία.

* Στις 8:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ με θέμα: «Συντονισμός – Πρόγραμμα Δράσης» για όλα τα μεγάλα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους, όπως ανεργία, ασφαλιστικά, Εθνικής Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύσκεψη υπό την υπουργού, Κατερίνα Μπατζελή για θέματα καπνού.

* Στις 12 π.μ., στο πλαίσιο της ενημέρωσης – ανάλυσης των θέσεων του ΠΑΣΟΚ , συνέντευξη τύπου στον ημιώροφο των γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασ. Ηρακλείου.

* Στις 12.30 μ.μ., θα παρουσιαστεί ένας οικολογικός τρόπος φωτισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών και της παγκόσμιας Διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη, διακόσια χριστουγεννιάτικα λαμπάκια θα ανάψουν από την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγει ένας/μία ποδηλάτης.

* Στη 1 μ.μ., το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο Γεύμα Αγάπης για τους άπορους, μοναχικούς και ηλικιωμένους συμπολίτες μας διοργανώνει ο δήμος Συκεών, σε τοπική ταβέρνα.

* Στις 2 μμ, διημερίδα με θέμα «Διαμεσολάβηση: Θεωρία & Πράξη» διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 18 & 19 Δεκεμβρίου 2009 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» - Αίθουσα «Ελλοπία».

* Στις 2 μμ, συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ (5ος όρ. 510 γραφείο)

* Στις 3 μ.μ. στα γραφεία ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους σύσκεψη γραμματέων Ν.Ε. και υπευθύνων αγροτικού του κόμματος.

* Στις 4 μ.μ., επίσκεψη στο Νομό Κιλκίς, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης παρουσίας του Υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.

* Στις 5:30 μμ, συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς θα δώσει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, για τα έργα στο νομό.

* Στις 6 μμ, εγκαίνια της νέας σχολικής βιβλιοθήκης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης (Ν. Κυριακίδη 1, 56122, Μενεμένη, τηλ. 2310723604), από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιο Δ. Καρατάσιο.

* Στις 6 μμ, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής, διοργανώνουν το 8ο Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδος (H.F.A.A.) στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009, στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος.

Στις 7 μμ, το συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους φίλους της Βαλκανικής Χλωρίδας σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο Βazaar με θέμα το «ΤΟ ΡΟΔΙ» στην Αίθουσα Τέχνης του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος (Πέτρου Συνδίκα 24).

Στις 8:00 μμ, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, με αφορμή τα 70 χρόνια ζωντανής παρουσίας στην πόλη μας, διοργανώνει στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξάνδρου Σβώλου) επετειακή εκδήλωση με την παρουσίαση του λευκώματος με θέμα: «Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης -70 χρόνια κοινωνικής προσφοράς (1939-2009)».

* Στις 8 μμ, γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη, διοργανώνουν η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Τοπικό Συμβούλιο Μεταναστών Συκεών. Η γιορτή θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου-5ου δημοτικών σχολείων (Δενδροφυτεία).

* Στις 8 μμ, Θεατρικές παραστάσεις «Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων» & «Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ» στο Μέγαρο Μουσικής

* Στις 8:30 μμ, βραδιά ποίησης διοργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Πεύκων στο Sports Cafe (Coffee Club), στο χώρο του Κολλεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ (είσοδος από την οδό Αβέρωφ-Τοσίτσα). Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στον ποιητή Βαγγέλη Τασιόπουλο και θα διαβαστούν ποιήματά του με συνοδεία σαξοφώνου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

* Στις 9 μμ, θεατρική παράσταση: «Το κορίτσι με τα μαύρα», στο Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Κρατικό Θέατρο Β.Ελλάδος,

* Στις 10:30 μμ, ο Σύλλογος Αποφοίτων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, προσκαλεί απόφοιτους, φίλους και υποστηρικτές, για τον εορτασμό της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με ένα ιδιαίτερο πάρτι, με θέμα την αφύπνιση της νεολαίας για την πρόληψη των Σεξουαλικών Μεταδιδομένων Νοσημάτων (Σ.Μ.Ν.) και της νόσου του AIDS, στο Les Zazous Bistroteque (Πρώην Ημεροβίγλι – Θεμ. Σοφούλη 108).