Ενισχυμένα είναι τα μέτρα της ελληνικής αστυνομίας εν όψει της πρώτης επετείου από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες εκφράζονται φόβοι για πρόκληση επεισοδίων κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για την αποφυγή των περσινών συμβάντων, η αστυνομία αν και δεν έχει τεθεί σε επιφυλακή έχει ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα με περισσότερο προσωπικό και τους κεντρικούς δρόμους με περισσότερες πεζές περιπολίες, περιπολικά αυτοκίνητα και μηχανές.
Από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου αναστάλθηκαν όλες οι άδειες των αστυνομικών υπαλλήλων έκτος αυτών που ζητούνται για σοβαρούς λόγους. Κανένα ρεπό δε θα δοθεί στο διάστημα των ημερών αυτών. Εδώ και τρείς μέρες στις απογευματινές και βραδινές βάρδιες βγαίνουν δύο περιπολικά στους δρόμους, αντί για ένα που περιπολούσε μέχρι στιγμής, καθώς επίσης διατίθενται επιπλέον αστυνομικοί για την ενίσχυση των κεντρικών τμημάτων της πόλης.
Στα τμήματα του Λευκού Πύργου, της πλατείας δημοκρατίας αλλά και της άνω πόλης εκτελούνται υπηρεσίες από αστυνομικούς άλλων τμημάτων. Από τη Δευτέρα 7 μέχρι και την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου τα δίκυκλα που περιπολούσαν τις δυτικές περιοχές της Θεσσαλονίκης θα κινούνται στο κέντρο.
Σε ότι αφορά τις δυνάμεις των ΜΑΤ, θα εκτελούνται συνεχείς βραδινές υπηρεσίες με ενισχυμένο δυναμικό και περισσότερες διμοιρίες στους κεντρικούς δρόμους.
Ο Υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, διαβεβαίωσε ότι δε θα επαναληφθούν τα περσινά επεισόδια και οι εικόνες καταστροφής. Η αστυνομία έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων.
Από τη πλευρά τους οι αντιεξουσιαστές μέσω email καλούν άτομα από το εξωτερικό για να έρθουν να διαδηλώσουν την ημέρα της επετείου.
Ε.Κ.