Είναι στο χέρι τους. Αυτό είπε, ουσιαστικά, ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος, μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, απαντώντας σε ερώτηση για την εμφάνιση του σκόρερ Νίκου Αραμπατζή. Αναλυτικά, ο Σάντος, δήλωσε για το παιχίδι ότι ήταν "πολύ δύσκολο αφού ο Εργοτέλης είναι μία δυνατή ομάδα και καλά οργανωμένη στον αγωνιστικό χώρο". Παραδέχτηκε ότι "ίσως μας έλειψε η προσωπικότητα σε κάποιες φάσεις".
Όπως εξιστόρησε ο Σάντος, στην ανάπαυλα είπε στους ποδοσφαιριστές του ότι πρέπει να δείξουν περισσότερο πάθος, ποιότητα και χαρακτήρα. "Από την στιγμή που πετύχαμε γκολ νωρίς, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον Εργοτέλη. Εμείς κοντρολάραμε το ρυθμό του παιχνιδιού και είχαμε καλή κυκλοφορία. Αυτή η νίκη ήταν δίκαιη και πολύ σημαντική", πρόσθεσε.
Όπως είπε, δε χρησιμοποίησε από την αρχή τον Κοντρέρας επειδή ο παίκτης "αισθανόταν πολύ άσχημα" κι έπαιξε αναγκαστικά όταν η ομάδα του "είχε εξαντλήσει κάθε πιθανή επιλογή. Έδειξε τη διάθεση και την θέληση να αγωνιστεί όσο μπορούσε, από την στιγμή που και ο Σαβίνι τραυματίστηκε".
Για τις περιορισμένες επιλογές κυρίως στην αμυντική γραμμή εξαιτίας των τραυματισμών τόνισε: "Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε πίσω προβλήματα".
Για το αν είναι ικανοποιημένος από την συγκομιδή του ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο, ο Φερνάντο Σάντος απάντησε: "Νομίζω ότι αυτή η ομάδα μπορούσε και άξιζε να έχει πέντε με έξι παραπάνω βαθμούς. Δεν μας άφησαν να κερδίσουμε αυτούς τους βαθμούς με τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο".
Για την περίπτωση του Νίκου Αραμπατζή που ενώ δεν ξεκίνησε βασικός, αρχίζει να μονιμοποιείται στην ενδεκάδα είπε: "Ο ίδιος έχει κάνει πάρα πολλά γι΄αυτό. Πάντα είχε θέληση και διάθεση. Η δουλειά του όλο αυτό τον καιρό έχει καρπούς αφού μαθαίνει και διορθώνεται. Έχει ωριμάσει πολύ σαν ποδοσφαιριστής και προσωπικά θεωρώ ότι έχει ακόμη πράγματα να δώσει. Για μένα δεν υπάρχουν βασικοί και μη βασικοί. Όλοι είναι βασικοί. Αυτοί είναι που αποφασίζουν στις προπονήσεις ποιός θέλει να αγωνιστεί και ποιόςς όχι. Εγώ προσωπικά προσπαθώ να είμαι δίκαιος με όλους".
Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά και τις σκέψεις που υπάρχουν από εδώ και πέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε: "Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε μεταγραφές μόνο και μόνο για να πούμε ότι κάναμε. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν παίκτη στην επίθεση. Αν μπορούμε να κάνουμε κάποια κίνηση για να καλυτερέψουμε την κατάσταση θα την κάνουμε. Θα δουλέψουμε τώρα όμως για να βελτιωθούμε σε κάποια σημεία".