Στη φάκα τετραμελής σπείρα νεαρών ληστών και διαρρηκτών. Οι δράστες είχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετοχή σε τουλάχιστον μία ληστεία σε βάρος μεσήλικα επιχειρηματία, τον οποίο έστειλαν, μάλιστα, στο νοσοκομείο και σε οκτώ διαρρήξεις αυτοκινήτων.
Οι τέσσερις νεαροί με την πλούσια δράση εντοπίστηκαν το μεσημέρι χθες, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πανοράματος, που περιπολούσαν. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 19, 26, 31 και 20 ετών αντίστοιχα. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν δράστες ληστείας και διάπραξης διαρρήξεων – κλοπών σε εννέα ΙΧ επιβατηγά αυτοκίνητα, που έλαβαν χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τρείς κουκούλες και δύο σουγιάδες.
Από αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι, οι τέσσερις αλλοδαποί, τη Δευτέρα και την Τρίτη 21 και 22 του μήνα, διέρρηξαν εννέα οχήματα από το εσωτερικό των οποίων ξήλωσαν διάφορες συσκευές και άρπαξαν έγγραφα των ιδιοκτητών.
Επίσης, από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο πρώτοι συμμετείχαν σε ληστεία στην περιοχή της Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής, 20-12-2009, ο 19χρονος μαζί με τον 26χρονο και δύο ακόμη άγνωστους συνεργούς τους, διέρρηξαν διαμέρισμα, αλλά… στάθηκαν άτυχοι. Την ώρα της διάρρηξης έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, 41 ετών, ο οποίος, εκείνη τη στιγμή, επέστρεφε στο σπίτι του. Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Ο παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε.
Οι τέσσερις αλλοδαποί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για σύσταση και συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία.