Συγχαρητήρια επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη «για τους χειρισμούς και τη στάση των αστυνομικών κατά το κρίσιμο τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο» απέστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την παρούσα θέλω να συγχαρώ τους άνδρες, τους αξιωματικούς, τη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και εσάς προσωπικά, για τους χειρισμούς και τη στάση των αστυνομικών κατά το κρίσιμο τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Επεισόδια έγιναν, όμως ευτυχώς οι φόβοι για επανάληψη του περσινού Δεκεμβρίου δεν επιβεβαιώθηκαν και δεν είχαμε εκτεταμένες καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες. Φυσικά, πολλά ακόμη μπορούν και πρέπει να γίνουν ώστε να θωρακισθεί η αστυνομία και με τη σειρά της να θωρακίσει την κοινωνία απέναντι σε κάθε είδους αυθαιρεσία.
Θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα και στην υπεύθυνη στάση που κράτησε εξαρχής η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, γεγονός που συνέβαλλε στο καλύτερο αποτέλεσμα και απέδειξε ότι στις κρίσιμες ώρες πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.
Ασφαλώς δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσει κανείς την οδύνη του για τη δολοφονία ενός παιδιού. Ωστόσο, είναι πολιτικά ανήθικο να εκμεταλλεύονται κάποιοι τη μνήμη αυτού του παιδιού. Όπως είχα δηλώσει και πέρυσι, οι κρίσιμες ώρες που η Ελλάδα θρηνεί, δεν προσφέρονται για κομματική εκμετάλλευση. Αποδείχθηκε ότι οι κερδοσκόποι της πολιτικής «συλλαμβάνονται» στις εκλογές, όμως φαίνεται ότι κάποιοι δεν έβαλαν μυαλό από το πάθημα της 4ης Οκτωβρίου. Να μην ξεχνάμε όμως ότι και οι αστυνομικοί είναι παιδιά του λαού και του Θεού, δεν είναι τα «μαύρα πρόβατα» της κοινωνίας, θρηνούν τα τελευταία χρόνια δεκάδες νεκρούς πεσόντες στην ώρα του καθήκοντος.
Κύριε Υπουργέ,
Η ελληνική κοινωνία δεν χρειάζεται ούτε αμυνόμενη ούτε επιτιθέμενη αστυνομία. Χρειάζεται σωστή αστυνομία που θα προασπίζεται τη νομιμότητα, μια αστυνομία κοινωνικά ευαίσθητη όταν πρέπει και μια αστυνομία σκληρή όπου χρειάζεται.
Εύχομαι να πετύχετε στο έργο σας προς όφελος της Δημοκρατίας. Για να μη γίνει η Ελλάδα μας τόπος εκτόνωσης βανδάλων από όλη την Ευρώπη.
Με τιμή
Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»