Με την εορταστική εκδήλωση «Φως Χριστουγέννων» και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου καραβιού στην πλατεία της Σίνδου από τον δήμαρχο Εχεδώρου κ. Σπύρο Σταματάκη, άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στον δήμο Εχεδωρου.
Η πλατεία του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου με ένα χριστουγεννιάτικο χωριό πλημμύρισε από κόσμο και μέσα σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα βεγγαλικών, ξυλοπόδαροι, ξωτικά και τάρανδοι ζωντάνεψαν τους ήρωες των παραμυθιών και ψυχαγώγησαν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.
Ο Αϊ Βασίλης μοίραζε ευχές, γλυκά και δώρα και το Χριστουγεννιάτικο καράβι άναψε συντροφιά με γνώριμες μελωδίες από την Ορχήστρα Νέων Σίνδου, με παραδοσιακά εδέσματα από τα μέλη του ΚΑ.ΠΗ Σίνδου και διαδραστικά παιχνίδια από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Σίνδου ενώ το χριστουγεννιάτικο τρενάκι και το υπέροχο καρουζέλ δεν σταμάτησαν να χαρίζουν στιγμές διασκέδασης και γέλιου σε όλους.
Με το «Φως Χριστουγέννων» ξεκίνησαν και οι εκδηλώσεις της «Παραμυθοχώρας των Χριστουγέννων» όπου σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εργαστήρια δημιουργικής ψυχαγωγίας, εμψυχωτές, χριστουγεννιάτικες γεύσεις και μελωδίες και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη ιστορία, όλη την περίοδο των εορτών.

«…Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι, στα μάτια όλων μας, αλλά κυρίως στα μάτια όλων των παιδιών οι πιο μαγικές ημέρες του χρόνου. Τα παιδιά είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο φέτος διοργανώνουμε σε όλο το δήμο κάτι διαφορετικό που θα κρατήσει όλη την εορταστική περίοδο. Με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει ο δήμος ευχόμαστε να δημιουργήσουμε έναν ξεχωριστό θεσμό, που κάθε χρόνο θα εμπλουτίζεται με νέες ιδέες. Σήμερα δεν είναι μέρα για πολλά λόγια, είναι όμως μέρα που πρέπει να σκεφθούμε τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που μας έχουν ανάγκη και να ευχηθούμε ότι τα Άγια Χριστούγεννα θα γίνουν μια πραγματική γιορτή αγάπης, ελπίδας και ειρήνης…» δήλωσε ο δήμαρχος Εχεδώρου κ. Σπύρος Σταματάκης.