«Όσοι ενεπλάκησαν σε ατασθαλίες και σε υποθέσεις διαφθοράς θα έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, διότι ο ελληνικός λαός απαιτεί να γνωρίζει τι απέγινε το δημόσιο χρήμα, το οποίο προέρχεται από το υστέρημά του». Αυτό διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Μάρκος Μπόλαρης. Ο κ. Μπόλαρης κλήθηκε, από δημοσιογράφους, να σχολιάσει δημοσιεύματα για υποθέσεις κακοδιαχείρισης εταιρειών του δημοσίου στη Θεσσαλονίκη κι έδωσε αυτήν την απάντηση.
Σύμφωνα με τον κ. Μπόλαρη, «το πρόβλημα στη χώρα μας είναι η αναποτελεσματικότητα του κράτους και η διαφθορά». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το ζητούμενο που θέτει η ελληνική κοινωνία είναι «η διαφάνεια και η σωστή χρήση του δημοσίου χρήματος. Τα προβλήματα που παραλάβαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά, «θα τα αναδείξουμε, δεν θα τα συγκαλύψουμε. Όσοι ενεπλάκησαν σε ατασθαλίες και σε υποθέσεις διαφθοράς θα έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, διότι ο ελληνικός λαός απαιτεί να γνωρίζει τι απέγινε το δημόσιο χρήμα, το οποίο προέρχεται από το υστέρημά του. Όσα ζητήματα προκύπτουν, θα αντιμετωπιστούν στη βάση, την οποία έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, στη βάση για την οποία έδωσαν ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου οι Ελληνες πολίτες», δεσμεύτηκε ο κ. Μπόλαρης.
Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, να στέλνει τέτοιου είδους υποθέσεις στη Δικαιοσύνη, «είναι και οριστική και αμετάκλητη. Όπου και από όποιον ασκείται εξουσία, αυτή θα ασκείται με διαφάνεια, ορατά στους πολίτες».
Ο υφυπουργός έκανε λόγο για «συστημική διαφθορά» ,και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν μπορεί να προχωρήσει η οικονομία μας αν δεν χτυπήσουμε αλύπητα τη διαφθορά… Αυτή δημιούργησε την ανομία και την αυθαιρεσία», υπογράμμισε.