Με αριθμητική πρόοδο αυξάνονται οι νεκροί από το πανδημικό κλίμα. Τέσσερα ακόμη άτομα κατέληξαν χθες από τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 40. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, όλοι άνω των 40 ετών, οι τρεις από τους οποίους έπασχαν από υποκείμενο νόσημα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΚΕΠΥ, κατέληξαν ένας άνδρας 40 ετών, με ιστορικό κακοήθειας, ανοσοκατεσταλμένος που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ένας άνδρας 50 ετών, με σακχαρώδη διαβήτη που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ένας άνδρας 54 ετών, με ηπατική ανεπάρκεια, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς και ένας ακόμη άνδρας 56 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Επίσης, εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση οι παρακάτω ασθενείς, που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1): γυναίκα 49 ετών, ανοσοκατασταλμένη και υπέρβαρη, άνδρας 71 ετών, με ιστορικό αναπνευστικού νοσήματος, σακχαρώση διαβήτη και υπέρβαρος και άνδρας 52 ετών, χωρίς υποκείμενο νόσημα.