Για σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Ψήφισμα σχετικά με τις «προοπτικές του Αναπτυξιακού Προγράμματος στη Ντόχα εν συνεχεία της 7ης Υπουργικής Διάσκεψης του Παγκοσμίου Οργανισμούο Εμπορίου ΠΟΕ » θα υιοθετήσει σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

* 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Αφορμή, η κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή και η αλλαγή του συστήματος των προσλήψεων, που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου.

* Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα η απεργία των εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ .

* Στην Κοπεγχάγη για τη Διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

* Στο Λονδίνο – μετά το Βερολίνο και το Παρίσι – μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο των συναντήσεών του με θεσμικούς επενδυτές και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

* Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί το απόγευμα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι εργασίες ξεκινούν αύριο το πρωΐ και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 18/12 το απόγευμα.

* Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Γεωργίας-Αλιείας βρίσκεται σήμερα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

* Αρχίζει σήμερα η τριήμερη ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το γραφείο διασύνδεσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με θέμα: «Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΑΠΘ».

* Στις 9 π.μ. συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα της πολιτικές εξελίξεις. Δηλώσεις θα κάνει μετά το πέρας της συνεδρίασης ο πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας.

* Στις 9 π.μ. ημερίδα με θέμα «Από τη Γονιαδιακή Ρύθμιση στη Βιοτεχνολογία» διοργανώνει το Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Τομέα Φαρμακογνωσίας Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ., στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής.

* Στις 11 π.μ. συνέντευξη Τύπου της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

* Στις 11 π.μ. στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ΕΣΗΕΑ συνεδριάζει το Μικτό Συμβούλιο – ως απεργιακή επιτροπή – στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε για αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009 η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ.

* Στις 11:30 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας έξω από το υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

* Στις 12 το μεσημέρι η εξ αναβολής από χθες συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα με θέμα: «Δημόσια Εργα».

* Στις 12 το μεσημέρι σύσκεψη με Θέμα: «Η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων», στις 12:00 το μεσημέρι, με τους παραγωγικούς και τους εμπορικούς φορείς τηςπόλης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεύθυνσης Εμπορίου (Βασ.Ηρακλείου 12 – 2ος όροφος).

* Στις 12 το μεσημέρι στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για την παρουσίαση της παράστασης: «Το κορίτσι με τα μαύρα» του Μιχάλη Κακογιάννη σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 18/12.

* Στη 1 μ.μ. στον Περισσό, συνάντηση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα με το προεδρείο της Διασωματειακής Επιτροπής των φορέων του οπτικοακουστικού χώρου.

* Στη 1 μ.μ. η 21η τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

* Στη 1:30 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδο.

* Στις 2 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί την ορειβάτη Τασία Ηλιοπούλου η οποία θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου.

* Στις 5 μ.μ., Δημοτικοί Αστυνομικοί θα επισκεφθούν το Κέντρο «Φιλοξενία» (Παπάφη 33),που φιλοξενεί 17 παιδιά για να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης σερουχισμό, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια και παιχνίδια.'

* Στις 6 μ.μ., ξ Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία, το Βρετανικό Συμβούλιο Ελλάδας, το ΤμήμαΔημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και την ΑΡΣΙΣ πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Ο ανηφορικός δρόμος των δικαιωμάτωνστην Ελλάδα», συνεχίζοντας το διάλογο για τα ζητήματα δικαιωμάτων τουανθρώπου που αποτελούν πρόκληση στο νέο μετεκλογικό περιβάλλον", στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, αίθουσα «Παύλος Ζάννας» (5ος όροφος).

* Στις 7 μ.μ., Εκδήλωση με θέμα: «Το Χθές, το Σήμερα και το Αύριο της Κυπριακής Δημοκρατίας» στην αιθ. Διαλέξεων Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών(Εθν.Αμύνης 4), Συντονιστική Επιτροπή Θεσ/νίκης «Κυπρίων Πολιτεία»

* Στις 7 μ.μ. στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η τελετή αναγόρευσης του Ομότιμου Καθηγητή Γενετικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Columbia της Ν. Υόρκης, Αργύριου Ευστρατιάδη, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ.

* Στις 7 μ.μ., παρουσίαση του βιβλίου της Κικής Δημητριάδου με τίτλο: «Η Αρήτη της ροδιάς» (εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ) Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 7.00μ.μ. στο βιβλιοπωλείο–πολυχώρο Μαλλιάρης- Παιδεία «Ανατόλια» (στηΔημητρίου Γούναρη 39, στην Καμάρα)

* Στις 8 μ.μ., στο θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42), θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση με τίτλο:«Για πάντα νέοι», από τη θεατρική ομάδα του Γ΄ ΚΑΠΗ. Επιμέλεια κειμένωνκαι σκηνοθεσία
Θεόδωρος Κοτανίδης.

* Στις 9 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) χριστουγεννιάτικη συναυλία από την Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έργα των A. Vivaldi, G. Donizetti, J. Strauss, J. Ivanovici, καθώς και Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και μελωδίες. Σολίστ θα είναι ο Παναγιώτης Κουγιουμτζόγλου, Αγγλικό Κόρνο. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.