Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, μετονόμασε σήμερα τον ψηλότερο καταρράκτη του κόσμου, τον γνωστό έως σήμερα με την ονομασία Έιντζελ Φολς, σε Κερεπακουπάι Μέρου. Ο καταρράκτης είχε πάρει το όνομά του από τον Αμερικανό εξερευνητή Τζίμι Έιντζελ ο οποίος, τη δεκαετία του 1930, έπεσε με το αεροπλάνο του στο τραπεζοειδές βουνό απ' όπου ξεκινά ο ύψους 1 χιλιομέτρου καταρράκτης.
"Ήταν δικός μας πολύ προτού φτάσει εκεί ο Έιντζελ. Είναι ιδιοκτησία των ιθαγενών, δική μας" είπε ο Τσάβες μιλώντας μπροστά από μια μεγάλη τοιχογραφία του καταρράκτη. "Χιλιάδες άνθρωποι είχαν δει τον καταρράκτη προτού τον "ανακαλύψει" ο Αμερικανός εξερευνητής", πρόσθεσε.
Ο καταρράκτης βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Καναΐμα, στη νοτιοανατολική Βενεζουέλα, σε μια περιοχή όπου ζουν περίπου 15.000 Ινδιάνοι Πεμόν.
Αρχικά ο Τσάβες πίστευε ότι ο καταρράκτης θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Τσέρου-Μέρου αλλά η κόρη του του υπέδειξε ότι αυτό είναι το όνομα ενός μικρότερου καταρράκτη στην ίδια περιοχή. Παραδέχτηκε πάντως ότι χρειάστηκε να επαναλάβει αρκετές φορές την λέξη "Κερεπακουπάι" μέχρι να καταφέρει να προφέρει σωστά το νέο όνομα.