Αρκετά με τη σιωπή. Επί 18 μήνες δεν εξέφραζα άποψη για θέματα που με απασχολούν, παρά μόνον στα όργανα της Ένωσής μου: Στο εξής ένα, τη Γενική Συνέλευση. Αλλά με αυτό που έγινε από τη Δευτέρα ως σήμερα, λέω να το ανοίξω το στόμα μου... Μιλάω, φυσικά, για το ανεπανάληπτο τουρλουμπούκι σε σχέση με την απεργία της Πέμπτης.
Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε απεργία τη Δευτέρα. Η ΕΣΗΕΜ-Θ είπε όχι την Τρίτη. Η ΠΟΕΣΥ, ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος, ένιψε τας χείρας την Τετάρτη κι η Ένωσή μας, όπως μου μετέφερε το μέλος του δ.σ. Παν. Χανός, συντάχθηκε, κατά πλειοψηφία, με αυτό που είπε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκης Βοϊτσίδης, ότι "δε θα οδηγήσει την Ένωση σε απεργία παράνομη και καταχρηστική" καθώς δεν προκάναμε να κηρύξουμε απεργία εντός του χρόνου που ορίζει ο νομοθέτης.
Αντιπαρέρχομαι τα του χρόνου. Αν υπήρχε θέληση για κήρυξη απεργίας, θα γινόταν οι κατάλληλες κινήσεις, την κατάλληλη στιγμή. Σταματώ σε αυτό που μου είπε άλλο μέλος του δ.σ., ο Β. Κοντογουλίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε το βράδυ της Δευτέρας: "Για ποιο λόγο πάει σε απεργία η ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη";
Ειλικρινά, δε με ενδιαφέρει. Γυρνώ δίπλα μου και βλέπω τα εξής:
1. Τα δημοτικά ΜΜΕ περιμένουν, ως μάνα εξ ουρανού, τις ενέργειες της κυβέρνησης για να συνεχίζουν να ζουν.
2. Οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ δεν μπορούν να πουν με σιγουριά αν θα συνεχίσουν να εργάζονται μετά την 1-1-2010.
3. Οι συνάδελφοι της Μακεδονίας συνεχίζουν να πληρώνονται με καθυστέρηση ενός μηνός και να μην παίρνουν επιδόματα και νυκτερινά.
4. Κάποιοι συνάδελφοι στον Αγγελιοφόρο βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα(;) της εθελούσιας αποχώρησης και στην αναγκαστική αποδοχή της απόφασης της εργοδοσίας για συγχώνευση των δύο φύλλων.
5. Συνάδελφοι στα τηλεοπτικά γραφεία των καναλιών της Αθήνας βλέπουν αβέβαιο το μέλλον τους.
6. Εργαζόμενοι σε sites εξακολουθούν να μην καλύπτονται από κάποια συλλογική σύμβαση εργασίας.
7. Οι δημοσιογράφοι των επαρχιακών εφημερίδων βλέπουν, καθημερινά, τα εργασιακά τους δικαιώματα να καταπατούνται και τις συμβάσεις τους να γίνονται κουρελόχαρτα.
Σε αυτό το εργασιακό τοπίο, η ΕΣΗΕΜ-Θ δεν κατάφερε να βρει λόγους, για να συνταχθεί με την απεργία της ΕΣΗΕΑ. Αυτό το εργασιακό τοπίο είδε η ΠΟΕΣΥ και εξέδωσε την ανακοίνωση με την οποία μας έλεγε ότι, "ή θα βρέξει, ή θα χιονίσει, ή καλό καιρό θα κάνει".
Πριν βιαστεί ο οποιοσδήποτε να με στείλει στα Πειθαρχικά, να υπογραμμίσω ότι, με αυτό μου το σημείωμα καταθέτω συνδικαλιστικές σκέψεις. Κι αυτού του είδους οι σκέψεις, δε νομίζω πως πρέπει να διώκονται πειθαρχικά.

Δ.Ι.Ασπροπούλης
πρώην μέλος του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ
μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ