Δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, σχημάτισε η αστυνομία για τα περίφημα επεισόδια της Σουρωτής, μεταξύ φιλάθλων. Οι έξι παραπέμπονται να δικαστούν με βαριές κατηγορίες, ενώ συνεχίζεται παράλληλα η έρευνα και για τον εντοπισμό των υπολοίπων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έξι κατηγορούνται για πρόκληση συμπλοκής, σύσταση και συμμορία, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, απρόκλητες-επικίνδυνες και βαριές- σωματικές βλάβες, παράβαση νόμου περί Όπλων, παράβαση νόμου περί Αθλητισμού(σ.σ. ιδιώνυμο αδίκημα, το οποίο από μόνο του οδηγεί τον δράστη, αν καταδικαστεί, στη φυλακή), κ.α. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν προ διμήνου, σε γήπεδο στη Σουρωτή.
Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "οι προαναφερθέντες, ηλικίας από 20 ως 38 ετών, μαζί με έτερα άτομα, την 07-10-2009 και ώρα 16.45, στην ανάπαυλα ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα Κυπέλλου ερασιτεχνών ΕΠΣΜ Νέων, μεταξύ ΑΡΗ και ΠΑΟΚ, συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά έξω από το εν λόγω γήπεδο και αφού παραβίασαν τη θύρα εισόδου, εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου και επιτέθηκαν απρόκλητα κατά των παρευρισκομένων φιλάθλων, τραυματίζοντας 6 άτομα εξ αυτών".
Σημειώνεται ότι, στον χώρο του συμβάντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξύλινα ρόπαλα, μεταλλικοί σωλήνες, καρφιά, πέτρες και άλλα αντικείμενα.