Τρία οχήματα παντός δρόμου, 4Χ4, δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην Ελληνική Αστυνομία, για να τα χρησιμοποιήσει στις περιπολίες στους δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Δεν αγοράστηκαν, βέβαια, καινούργια, αλλά μεταφέρονται ήδη υπάρχοντα, από άλλες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η απόφαση ελήφθη μετά τις συναντήσεις που είχε, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, με δημάρχους της περιοχής. Στις συναντήσεις αυτές οι δήμαρχοι επέμεναν να δοθούν, από το υπουργείο, οχήματα αυτού του τύπου.
Τα τρία πρώτα «τζιπάκια» της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία θα διατεθούν από την υπηρεσία, θα παραλάβουν εντός των προσεχών ημερών οι δήμοι Επανομής, Θέρμης και Κουφαλίων. Οι δήμοι στις πρόσφατες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα δυτικά (28 Νοεμβρίου στη Ν. Μαγνησία) και στα ανατολικά (14 Δεκεμβρίου στη Θέρμη) του νομού, είχαν θέσει επιτακτικά την ανάγκη προμήθειας οχημάτων 4Χ4 καθώς τα συμβατικά αυτοκίνητα δεν μπορούν να επιχειρήσουν στους εκατοντάδες χωμάτινους αγροτικούς δρόμους, που καλύπτουν πολλά χιλιόμετρα στους δήμους της περιοχής.
Τα τρία οχήματα ήδη βρίσκονται στη διαδικασία μεταφοράς από άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην επικράτεια, προς το νομό Θεσσαλονίκης.