Διεθνές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης εξάρθρωσαν, μετά από πολύμηνη συνεργασία, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ) Αττικής του υπουργείου Οικονομικών, η Υπηρεσία Δίωξης των ΗΠΑ (DEA) και η Εθνική Αστυνομία του Περού (PINP). Συνελήφθησαν, στην Αθήνα, δύο από τα μέλη του κυκλώματος και κατασχέθηκαν 20 κιλά κοκαΐνης.
Οι συλληφθέντες είχαν έρθει στην Αθήνα τη Δευτέρα (14 Δεκεμβρίου 2009), για να παραλάβουν την κοκαΐνη, με σκοπό να τη μεταφέρουν στην Σερβία. Οι διωκτικές αρχές τους παρακολούθησαν και τους συνέλαβαν την Τετάρτη (16 Δεκεμβρίου 2009). Οι τελωνειακοί είχαν εντοπίσει το φορτίο της κοκαΐνης, που είχε φθάσει στη χώρα μας από το Περού και, με τη σύμφωνη γνώμη των διωκτικών αρχών της λατινοαμερικανικής χώρας, η ποσότητα δεσμεύτηκε και χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα για τον εντοπισμό των δραστών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είχε παραδώσει το Νοέμβριο τα 20 κιλά κοκαΐνης σε ειδικό πράκτορα της περουβιανής Αστυνομίας, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως επιχειρηματίας, που ασχολείται με ιστιοφόρα σκάφη, δίνοντας του εντολή να μεταφερθεί η κοκαΐνη με παρόμοιο σκάφος στην Ελλάδα. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επίσης άλλα δύο άτομα Σερβικής υπηκοότητας, που διαμένουν στη Σερβία και το Μπουένος Άιρες.