Βραβείο καλύτερης ταινίας πήρε η συμμετοχή του Α.Π.Θ. στο διεθνή Διαγωνισμό με τίτλο «Ένα λεπτό για να σώσεις τον κόσμο!» που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2009. Το Α.Π.Θ. εκπροσωπήθηκε από τους φοιτητές του τέταρτου έτους του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., Στέλιο Αλεξανδράκη και Μενέλαο Παμπουκίδη, 22 χρόνων, που συμμετείχαν με την ταινία 60 δευτερολέπτων «World War III».
Η ταινία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 210 ταινίες από χώρες από όλον τον κόσμο και μέρη που έχουν πληγεί από περιβαλλοντικές καταστροφές.
Η ταινία θα προβληθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009 στην Κοπεγχάγη.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο βραβείο καθώς οι δύο φοιτητές κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ενός λεπτού «Think. Act. Change.» (Σκέψου. Δράσε. Άλλαξε.) για το Περιβάλλον, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώθηκε από το E.P.P. (European People’s Party - διαδικτυακό κανάλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα τις Βρυξέλλες), στις 15/6/2009. Υπήρξαν 44 συμμετοχές νέων, με ηλικίες από 15 μέχρι 28 χρονών. Από την Ελλάδα υπήρξαν 2 συμμετοχές από 3 φοιτητές του Α.Π.Θ. που κατέκτησαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση.
Πληροφορίες για το διαγωνισμό και προβολή ταινίας:
http://www.1minutetosavetheworld.com