Γέμισε ασθενοφόρα, με τη σημαία της Παλαιστίνης, το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Περίπου 130 Παλαιστίνιοι ακτιβιστές με 80 ασθενοφόρα που ξεκίνησαν από την Αγγλία, βρίσκονται από το βράδυ του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 2009, στη Θεσσαλονίκη και φιλοξενούνται στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του δήμου Πολίχνης. Το μεσημέρι σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009, οι ακτιβιστές, άναψαν σειρήνες και φώτα και, μέσω των κεντρικών δρόμων κατευθύνθηκαν στο πλακόστρωτο της παραλίας, μεταξύ του Λευκού Πύργου και του ξενοδοχείου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ», σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν το λαό της Θεσσαλονίκης, για τη δύσκολη καθημερινή ζωή των Παλαιστινίων, στη Λωρίδα της Γάζας.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης, Σόντκι Ασόκι, τα ασθενοφόρα είναι πλήρως εξοπλισμένα και μεταφέρουν επίσης φαρμακευτικό υλικό, για τους κατοίκους της Γάζας.
Οι Παλαιστίνιοι ακτιβιστές αναμένεται να αναχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη, αύριο το πρωί. Θα περάσουν στην Τουρκία, στη Συρία, στην Ιορδανία, ενώ τελικός σταθμός της πρωτοβουλίας τους, είναι να φτάσουν στην Αίγυπτο, απ’ όπου θα προσπαθήσουν να περάσουν στη Λωρίδα της Γάζας.