"Τα έργα της Θεσσαλονίκης, τα μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα, όπως η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και η Ζώνη Καινοτομίας που επιταχύνθηκαν επί Ν.Δ. με τη συμβολή του καταργηθέντος Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, παραπέμπονται με μαθηματική ακρίβεια στις καλένδες από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ". Αυτό υποστηρίζει ο τέως υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Στ. Καλαφάτης, επικαλούμενος τα όσα είπε, στη Βουλή, η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδώρα Τζάκρη, κατά τη συζήτηση Επερώτησης 23 βουλευτών της Ν.Δ. για την κατάργηση του ΥΜΑΘ.
Σε ό,τι αφορά την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη "το ΠΑΣΟΚ αγνοεί την ομόφωνη απόφαση των φορέων και πολιτικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης, υπέρ της χωροθέτησης της νέας ΔΕΘ στη Σίνδο και προαναγγέλλει «νέα μελέτη προκειμένου να επιλεγεί το καταλληλότερο σημείο για την κατασκευή του νέου εκθεσιακού χώρου»".
Για τη Ζώνη Καινοτομίας, η κ. Τζάκρη είπε στη Βουλή ότι «δεν θα συνεχιστούν οι προηγούμενες ενέργειες και θα ξεκινήσει το εγχείρημα από την αρχή». "Διαπιστώνουμε με θλίψη και αγανάκτηση, ότι η πρώτη «συνταγή» του ΠΑΣΟΚ για τη δημοσιονομική πολιτική, είναι να στερήσει έργα και στόχους από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, επιστρέφοντας τη Μακεδονία και τη Θράκη στο παρελθόν των αέναων, επαναλαμβανόμενων «μελετών»", τονίζει ο κ. Καλαφάτης.
Όσον αφορά το θέμα του πρώην υπουργείου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζει:
"Ομολογούν ότι η Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης, δεν θα έχει δικούς της πόρους για παρεμβάσεις στη Βόρεια Ελλάδα, όπως είχε το καταργηθέν ΥΜΑΘ, αλλά όλη η διαχείριση των όποιων κονδυλίων διατεθούν, αν διατεθούν, στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα γίνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα".