Συμμορία ανηλίκων ληστών, μαζί με τους ενήλικους που τους έσπρωχναν σε παραβατικές πράξεις, εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις ανήλικοι (δύο ελληνικής υπηκοότητας κι ένας αλλοδαπός) στο χρονικό διάστημα από το Φεβρουάριο ως το Σεπτέμβριο του 2009, είχαν διαπράξει 13 κλοπές και τρεις ληστείες... Κι οι ενήλικοι φρόντιζαν να διατίθενται στην αγορά τα κλοπιμαία.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, οι οποίοι αποκάλυψαν τη δράση της... άγουρης συμμορίας και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος των μελών τους, ενεργώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, διέπραξαν 13 κλοπές και 3 ληστείες, με συνολική λεία 16 κινητά τηλέφωνα. Τα περισσότερα από αυτά τα πούλησαν σε 48χρονο ελληνικής καταγωγής, ιδιοκτήτη καταστήματος κινητής τηλεφωνίας. Ένα άλλο κινητό τηλέφωνο το πούλησαν, μαζί με άλλον έναν ανήλικο, σε 21χρονο ελληνικής καταγωγής, που βρήκαν στο δρόμο -για να πετύχουν... καλύτερη τιμή.
Σημειώνεται ότι σχηματίστηκαν δικογραφίες για αποδοχή προιόντων εγκλήματος στους 48χρονο και 21χρονο, καθώς και για διάθεση προϊόντων εγκλήματος στους προαναφερόμενους τέσσερις νεαρούς.
Η υπόθεση, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος των γονιών των ανηλίκων (τεσσάρων ελληνικής καταγωγής -οι τρεις είναι γυναίκες κι ο ένας άντρας- και των δύο αλλοδαπών γονιών του αλλοδαπού ανήλικου. Όλοι τους κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Από το κατάστημα του 48χρονου, κατασχέθηκαν 41 κινητά τηλέφωνα, για τα οποία υπήρχαν υπόνοιες ότι ήταν κλεμμένα. Μάλιστα, τα 15 από αυτά αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.