Για σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η σημερινή καθώς και Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοκτησίας.

* Συνεδριάζει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο εκτός από την προετοιμασία του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου θα ασχοληθεί με το θέμα διεύρυνσης, αλλά και το 18άμηνο πρόγραμμα των τριών επόμενων προεδριών (Ισπανίας, Βελγίου, Ουγγαρίας). Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

* Στο Παρίσι βρίσκεται σήμερα η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, για τη συνάντηση του G22 με θέμα: «Ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής».

* Στις 9.30 π.μ., οι νεότερες εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, η τελευταία νομολογία των Δικαστηρίων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η προστασία των αλλοδαπών γυναικών και άλλα ειδικότερα θέματα προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ καθηγήτριας Χρυσούλας Παλιαδέλη, με την ιδιότητά της ως μέλους της Επιτροπής Γυναικών, υπό την αιγίδα της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση του κοινού αλλά και η ευρύτερη ανταλλαγή απόψεων σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων των γυναικών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.

* Στις 10 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου εθιμοτυπική συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο και αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου.

* Στις 10 π.μ. στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ΕΣΗΕΑ ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ με θέμα: «Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, Ελαστικές Εργασιακές Σχέσεις και Διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης».

* Στις 10:30 π.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

* Στις 10:30 π.μ. ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, θα απονείμει στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’, το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών.

* Στις 11:30 π.μ. επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο υπουργός Χάρης Καστανίδης θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων για τη διαφάνεια, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

* Στις 12 το μεσημέρι ομιλία της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, σε εκδήλωση της ΟΚΕ με θέμα: «Δημόσιος Κοινωνικός Διάλογος για το Λιανικό Εμπόριο ως Συνιστώσα της Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης ιδιαίτερα σε περιόδους Οικονομικής Κρίσης».

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την καμπάνια του κόμματος για τους ελαστικά απασχολούμενους και τους άνεργους.

* Στη 1 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη η 19η τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

* Στη 1 μ.μ., Ο Δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης, και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Συλλόγων Μεταναστών και Προσφύγων Θεσσαλονίκης, Ελγκούτζα Μινάτζε Λαμπριανίδης, θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5), με αφορμή την εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Αγάπης – η Ελλάδα αγκαλιάζει όλον τον κόσμο», που διοργανώνουν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στην Πολίχνη.

* Στη 1:15 μ.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, του αναπληρωτή υπουργού, Πάνου Μπεγλίτη και του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια με θέμα την παραχώρηση χρήσης της έκτασης Ουτζά στη Μυτιλήνη για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών.

* Στις 2 μ.μ. συνάντηση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

* Στις 5 μ.μ. στις Βρυξέλλες συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

* Στις 5:45 μ.μ. η έναρξη εργασιών της πρώτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

* Στις 6 μ.μ., Η αντιπρόεδρος και «ψυχή» της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί Καρδιάς», Ελένη Σωτηρίου, θα δώσει διάλεξη στο κινηματοθέατρο «Άστρον» (Χρ. Σμύρνης και Κομνηνών).

* Στις 8 μ.μ. στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

* Στις 8 μ.μ., οι Εκδόσεις ΤΟΠΙΟ παρουσιάζουν στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη) τη νέα πολυτελή έκδοση με τίτλο «Επαγγέλματα που άντεξαν στο χρόνο».