Άλλες τρεις συλλήψεις πραγματοποίησαν, σήμερα, οι αστυνομικές αρχές, στη Θεσσαλονίκη, για επεισόδια που έγιναν κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από ειδικό φρουρό. Έτσι, φθάνουν τους 24 οι συλληφθέντες. Ήδη, 21 νεαροί από αυτούς που συνελήφθησαν - ανάμεσά τους κι εννέα ανήλικοι- οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος άσκησε διώξεις εναντιόν τους. Ανάλογα με την περίπτωση παραπέμφθηκαν είτε να απολογηθούν σε ανακριτή είτε να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν τρεις ενήλικες. Ήδη απολογήθηκαν στον ανακριτή για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, έκρηξης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών. Κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν κάθε κατηγορία.
Άλλοι πέντε από τους συλληφθέντες θα απολογηθούν μέσα σε 48 ώρες στον ανακριτή. Εναντίον τους έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι δράστες οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.
Άλλοι επτά από τους συλληφθέντες, οι οποίοι είναι ανήλικοι, παραπέμφθηκαν, επίσης, στο σύνολό τους σε ανακριτή και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Στους τέσσερις επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (να εμφανίζονται, κάθε 15 ημέρες, στο οικείο αστυνομικό τμήμα).
Για τους γονείς έξι εκ των ανηλίκων - αυτών που συνελήφθησαν να πετάνε βόμβα μολότοφ και πέτρες εναντίον περιπολικού της αστυνομίας στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας- διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους συλληφθέντες, παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε Αυτόφωρο για πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι μία νεαρή γυναίκα, υπήκοος Ισπανίας, που κατηγορείται για κατοχή φωτοβολίδας.