Προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, τρεις από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής, 6 Δεκεμβρίου 2009, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πρόκειται για έναν 26χρονο, έναν 37χρονο κι έναν 33χρονο.
Οι τρεις διώκονται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. Πάντως, στην απολογία τους, ισχυρίστηκαν ότι δεν έκαναν το παραμικρό.
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε 24χρονος, που κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών υλών. Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι η αστυνομία τού «φόρτωσε» σακίδιο που περιείχε βόμβες μολότοφ και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα.
Ελεύθερος άνευ όρων αφέθηκε 25χρονος, ο οποίος συνελήφθη, στην οδό Φιλίππου. Όπως είπε, την ώρα που τον συνέλαβαν, κατέβαζε τα σκουπίδια στο δρόμο. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, φορούσε τις... πιτζάμες του! Μάλιστα, ο συνήγορός του, κατέθεσε βίντεο από κινητό τηλέφωνο, στο οποίο ο 25χρονος απεικονίζεται να είναι αμέτοχος στα επεισόδια. Μετά από αυτά τα στοιχεία, ο αστυνομικός που τον συνέλαβε, παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος.