Μετά και τη δεύτερη κατολίσθηση που σημειώθηκε στο ίδιο σημείο με την προ ημερών πτώση χωμάτινων όγκων στο δρόμο μεταξύ Ν. Φώκαιας και Αθύτου Χαλκιδικής, κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα, Μαρία Λιονή, έσπευσε στην περιοχή προκειμένου να εξετάσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την ασφάλεια των διερχομένων και την αποκατάσταση συνθηκών ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών.
Παρουσία του Βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, Αργύρη Λαφαζάνη, της διοίκησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής, με επικεφαλής το Νομάρχη, Αστέριο Ζωγράφο, της διοίκησης του Δήμου Κασσάνδρας, με επικεφαλής το Δήμαρχο, Αριστείδη Κανέλη, της ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και της Διοίκησης Τροχαίας Ν. Μουδανιών, υπηρεσιακών παραγόντων, στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, μελετητών και εργολάβων, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο σημείο της κατολίσθησης.
Ακολούθησε σύσκεψη, στην οποία αποφασίστηκαν τα εξής έκτακτα και βραχυπρόθεσμα μέτρα:
1. Πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο σημείο της κατολίσθησης.
2. Οι κινούμενοι από τη Θεσσαλονίκη προς το νότο της χερσονήσου της Κασσάνδρας θα εισέρχονται σε παρακαμπτήρια μονοδρομημένη οδό μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, ώστε να μη διέρχονται από την περιοχή των κατολισθήσεων.
3. Οι αντιθέτως κινούμενοι με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να εισέρχονται στην αμφίδρομη οδό Κασσανδρείας – Σάνης, προκειμένου επίσης να αποφεύγουν την περιοχή των κατολισθήσεων.
Όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, «κύριο μέλημά μας είναι η διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους οδηγούς που θα διέλθουν από την περιοχή, αφενός να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή, αφετέρου να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, καθώς οι παρακαμπτήριες οδοί δεν είναι κατασκευασμένες ώστε να εξυπηρετούν με ανάλογες συνθήκες ασφάλειας τα οχήματα. Εχουμε την ευθύνη να επιλέξουμε τη βέλτιστη τεχνικοοικονομική λύση, που ελπίζουμε να είναι οριστική και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην περιοχή μεταξύ Ν. Φώκαιας και Αθύτου. Αυτό θα πράξουμε».