Κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως πραγματοποίησε τετραήμερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κόσσοβο. Το κλιμάκιο της «Αλληλεγγύης» επισκέφθηκε την πόλη Stripse, όπου ο δήμαρχος της πόλης κ. Zvonko Mihajlovic, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό που προσέφερε ανιδιοτελώς τα είδη πρώτης ανάγκης.
Ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, υπεύθυνος για τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, κ. Ivica Vanja Puzic ενημέρωσε τον κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα για τις δύο προηγούμενες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και τόνισε ότι: «η βοήθεια της Εκκλησίας ενισχύει κυρίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους». Είπε χαρακτηριστικά: «υπάρχουν μέρες που ζούμε μόνο από τα δικά σας τρόφιμα».
Οι εκπρόσωποι της «Αλληλεγγύης» επισκέφθηκαν τη Μονή Αρχαγγέλου και τη Μονή Γκρατσάνιτσα όπου παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό. Σε συνομιλίες που είχε ο κ. Δήμτσας με τον Μητροπολίτη Ράσκας και Πρισρένης κ. Αρτέμιο συμφώνησαν τη συνέχιση του προγράμματος στο Κόσσοβο σε έργα προνοιακού χαρακτήρα και υποδομές.
Η αποστολή επισκέφθηκε το χωριό Σούσιτσε όπου διαβιούν 28 οικογένειες παραδίδοντας δέματα με τρόφιμα, είδη ρουχισμού και παιδικά είδη σε κάθε μία οικογένεια χωριστά. Το μεσημέρι της Κυριακής η «Αλληλεγγύη» παρέδωσε στο Διοικητή της Εθνικής Τακτικής Διοίκησης ΕΛΔΥΚΟ συνταγματάρχη κ. Γεώργιο Χατζηθεοφάνους ανθρωπιστική βοήθεια για τους Αλβανούς της περιοχής. Ο Διοικητής της Τακτικής Διοίκησης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της αποστολής εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τη Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη». Ο κ. Χατηθεοφάνους στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της προσφοράς προς ενίσχυση των συμφερόντων της χώρας και απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να επισκεφθεί την Διοίκηση.
Στις δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας υπογράμμισε: «Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» στη περιοχή του Κοσσόβου. Η «Αλληλεγγύη» δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες στην περιοχή και στο μέλλον στους ανθρώπους ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος και θρησκείας με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και σύμφωνα με τις επιταγές του. Επίσης η «Αλληλεγγύη» ανταποκρινόμενη στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής εξετάζει προγράμματα που θα βελτιώσουν τις υποδομές, την εκπαίδευση και το βιοτικό επίπεδο στο Κόσσοβο».