Άμεσες λύσεις για τη διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων που λειτουργούν στις περιοχές που υπάρχουν εργοταξιακές καταλήψεις για την κατασκευή του μετρό ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο εργοτάξιο του μετρό στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Στη σύσκεψη μετείχαν ο διευθυντής της διευθύνουσας υπηρεσίας Μετρό Θεσσαλονίκης της Αττικό Μετρό ΑΕ, Ευάγγελος Γαλούσης, εκπρόσωποι της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων καθώς και καταστηματάρχες της περιοχής της Μοναστηρίου.
Στη σύσκεψη η πλευρά της Αττικό Μετρό υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιήσει βελτιωτικές παρεμβάσεις στα εργοτάξια, με κυριότερη να φύγουν οι λαμαρίνες –ήδη αυτό γίνεται- ενώ με την πρόσληψη προσωπικού θα επιταχυνθεί και ο χρόνος των ανασκαφικών εργασιών. Μάλιστα έχει δοθεί εντολή για άλλες 80 προσλήψεις αρχαιολόγων, ενώ πριν τις γιορτές θα έχουν στελεχωθεί όλα τα εργοτάξια.
«Θα παρακολουθούμε την υλοποίηση όσων μας υποσχέθηκαν και συγκεκριμένα την αντικατάσταση των λαμαρινών με πλέγματα, νέες κυκλοφοριακές συνθήκες και επιτάχυνση των αρχαιολογικών ανασκαφών με την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή και θα μεταφέρει σε εβδομαδιαία βάση τα προβλήματα. Στείλαμε ένα σαφές μήνυμα; αν δεν δούμε σύντομα βελτίωση προς το καλύτερο, τότε θα επιλέξουμε άλλους τρόπους αντίδρασης, χωρίς να αποκλείουμε και την κατάθεση αγωγών. Οι περισσότερες επιχειρήσεις βρίσκονται ένα βήμα πριν την πτώχευση. Περιουσίες καταστρέφονται», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, ενώ κάλεσε και την αρχαιολογική υπηρεσία να αναλάβει τις ευθύνες της.
«Ζούμε σε μία μεγάλη πόλη και οι καθυστερήσεις στο έργο επηρεάζουν τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων. Οι ανασκαφικές εργασίες πρέπει να γίνονται και σε τρεις βάρδιες. Δεν υποτιμούμε τη δουλειά τους, ούτε την αξία όσων ανακαλύπτουν, αλλά και η αρχαιολογική υπηρεσία οφείλει να αντιληφθεί ότι οι ανασκαφές γίνονται σε μια ζωντανή πόλη και όχι σε κάποιο χωράφι στην εξοχή. Οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα. Αν δεν έχουν τα μέσα και τους πόρους να το πουν για να πιέσουμε το υπουργείο Πολιτισμού. Οι εσωτερικές έριδες και παραλείψεις του παρελθόντος δεν μας αφορούν. Ας τα βρουν μεταξύ τους η Αττικό Μετρό, το υπουργείο Υποδομών και το υπουργείο Πολιτισμού, ας συνεργαστούν καλύτερα ώστε το έργο να γίνει και να ησυχάσουμε», κατέληξε ο κ. Ζορπίδης.