Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία σήμερα Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009. Από το πρωί χιονίζει στα ορεινά των νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς, όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ψιλό χιόνι πέφτει ακόμη και στο κέντρο των πρωτευουσών των νομών.
Στο νομό Καστοριάς, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από το 18ο έως το 28ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 35ο έως το 60ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, καθώς και από το 26ο έως το 43ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Αμυνταίου.
Στο νομό Φλώρινας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας, καθώς και στην επαρχιακή οδό Αετού - Νυμφαίου.
Στο νομό Κοζάνης, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας - Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χιλιόμετρο.
Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα «3 - 5 Πηγάδια» και Σέλι Ημαθίας, καθώς και προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν στο νομό Πέλλας.

Δείτε την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στα Τρία - Πέντε πηγάδια, με κλικ εδώ. Στη φωτογραφία το Σέλι, σήμερα το μεσημέρι.