H Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Τμήματος του Συλλόγου Εφοριακών Νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής υπό την προεδρία του κυρίου Ιωάννη Χαρούπα παρουσιάζει την παράσταση «4 κωμωδίες» του Γεωργίου Σουρή στο Θέατρο Σοφούλη στις 5,6,12 & 13 Δεκεμβρίου 2009.
Η σκηνοθεσία είναι του Παύλου Δανελάτου και τα σκηνικά-κοστούμια του Απόστολου Αποστολίδη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Βούσβουρα Αλεξία, Δίγκας Δημήτρης, Ζαφειρούδη Λίνα, Ίτσιος Απόστολος, Καούρη Λουκία, Καπαγερίδου Έφη, Μήλιου Θεολογία, Μπαδάκη Μίνα, Μπέκας Γιώργος, Μπουρατζής Γιώργος, Παπάζογλου Κατερίνα, Πριντιβιώτης Ηλίας, Τριανταφυλλοπούλου Έρη, Χατζηϊωάννου Γιάννης.
Πρόκειται για τέσσερις έμμετρες κωμωδίες του Γεωργίου Σουρή που με την εκπληκτική γλώσσα του καυτηριάζει την πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας που δυστυχώς ελάχιστα έχει αλλάξει τους κώδικες και τα – χαριτωμένα ή μη – ελαττώματα της. Στην παράσταση παρουσιάζονται ο «Αναπαραδιάδης», το «Δεν έχει τα προσόντα», η «Επιδημία» και η «Περιφέρεια». Ο Σουρής θαυμαστής του Αριστοφάνη κάνει τη δική του σκηνική πρόταση που αγγίζει το λαϊκό χωρίς να γίνεται ούτε στο ελάχιστο «διασκεδαστής». Μετεκλογική περίοδος στην Ελλάδα, καλό είναι να σκεφτόμαστε τη ρήση του: «Γι’ αυτόν τον τόπο που τιμά τα ξέστρωτα γαϊδούρια, σιχτίρ στα χρόνια τα παλιά, σιχτίρ και στα καινούρια».