* Σήμερα το πρωΐ θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών για τη διατύπωση σχετικής γνώμης, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.

* Στη Ραμάλα, τη Χεβρώνα και τη Τζενίν μεταβαίνει σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης σήμερα και αύριο 22/12/2009 με αφορμή την επέτειο από την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα το 2008.

* Κηδεύεται σήμερα στο Α' Νεκροταφείο σε κλειστό οικογενειακό κύκλο ο ζωγράφος της λεγόμενης γενιάς του ’30 Γιάννης Μόραλης.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη της υφυπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.

* Στις 11 π.μ., ο Δήμος Θεσσαλονίκης διανέμει διατακτικές, για προμήθεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης ονομαστικής αξίας 50 € σε άπορους συνδημότες κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, με σκοπό να συμβάλλει κατά τις άγιες ημέρες στο γιορτινό τους τραπέζι. Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου και θα διανεμηθούν 1.200 διατακτικές σε άπορους δημότες.

* Στις 11.30 π.μ., το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει (στις 12.30 π.μ.) η τελετή των εγκαινίων, στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» επί της οδού Μοναστηρίου 124.

* Στις 12 π.μ., Η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» πραγματοποιεί Συνέντευξη Τύπου με τα εξής θέματα : •Απολογισμός έργου της Δημοτικής Αρχής. •Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου. •Δημοτικές εκλογές 2010. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της «Πρωτοβουλίας», στην οδό Βασ. Ηρακλείου 30.

* Στις 12 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου δημόσια εκδήλωση του Παρατηρητηρίου Αγοράς, με θέμα: «Αγορά, Εμπορικότητα και Επαγγελματικοί Χώροι, Κρίση και Προοπτικές» και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας διαθεσιμότητας εμπορικών χώρων του δευτέρου εξαμήνου 2009.

* Στις 12:30 μ.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το σχέδιο της νέας πολιτικής κατά του εγκλήματος.

* Στις 2:30 μ.μ. λήγει η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών προτάσεων στο πλαίσιο προκήρυξης ενίσχυσης των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών στο Πλαίσιο του ΕΣΠΑ, στο www.ependyseis.gr

* Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος πορεία-πικετοφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό του 2010.

* Στις 6.30 μ.μ., εκδήλωση με θέμα την «Ψηφιακή Υποστήριξη της Εξωστρέφειας και την Ενίσχυση των Επιχειρήσεων μέσω του Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση» οργανώνει ο ΣΕΒΕ, στον 1ο όροφο του Ξενοδοχείου ELECTRA PALACE, στη Θεσσαλονίκη.

* Στις 7 μ.μ., εκδήλωση με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Οικολόγων – Πράσινων στη μεγάλη πορεία των Ευρωπαίων Πράσινων στην Κοπεγχάγη οργανώνει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης στην αίθουσα της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) Πρ. Κορομηλά 51.

* Στις 7 μ.μ., στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (έναντι Λευκού Πύργου) θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης για το έτος 2008.

* Στις 7 μ.μ., Χριστουγεννιάτικη γιορτή στα γραφεία της Ένωσης τεως Βουλευτών-Ευρωβουλευτών, Πλ.Συντριβανίου 4

* Στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση βράβευσης νέων του Πανοράματος που πέτυχαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο ξεν. «Αστέρια» (Πανόραμα).

* Στις 7.30 μ.μ., η νομαρχία, ο δήμος Αξιού και η φωτογραφική Ομάδα «F14 – Κοινόν Φωτογράφων» εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Αξιός: Περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του ποταμού Αξιού και η προστασία του από τους πολίτες», στην αίθουσα αναχωρήσεων του Κρατικού Αερολιμένα «Μακεδονία».

* Στις 9 μ.μ., Χριστουγεννιάτικο Gala κλασικού χορού, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν.Αμύνης 1), Νομαρχία, Κέντρο Πολιτισμού

* Στις 9 μ.μ., Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής.