Δέκα εκατομμύρια ευρώ ζητούσε ο άνθρωπος που εισέβαλε στο Γερμανικό Σχολείο της Θεσαλονίκης και κρατούσε ομήρους, με την απειλή ότι θα πυροδοτούσε δυο βαλίτσες με εκρηκτικά, δασκάλους και τον οικονομικό διευθυντή. Τελικά, πείσθηκε να αποχωρήσει, όπως είχε γίνει και πριν τρία χρόνια... Γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν... παλιός γνωστός του οικονομικού διευθυντή. Ήταν ο ίδιος που είχε εισβάλει και τότε, για τον ίδιο λόγο. Μάλιστα είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, λόγω καλής διαγωγής.
Όση ώρα ο δράστης κρατούσε όμηρο τον οικονομικό διευθυντή, οι υπόλοιποι δάσκαλοι απομάκρυναν τα παιδιά από τις αίθουσες, με τη δικαιολογία ότι θα πήγαιναν εκδρομή. Καθώς, όμως, δεν μπορούσε κάποιος να ενημερώσει, οι γονείς των παιδιών, που έμαθαν τι είχε γίνει, έσπευσαν στο σχολείο και, για αρκετή ώρα, δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη, ζώντας στην αγωνία τους.
Μέσα σε λίγα λεπτά το σχολείο είχε κυκλωθεί από πάνοπλους αστυνομικούς που φορούσαν κουκούλες και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Δε χρειάστηκε, όμως, η επέμβασή τους, καθώς ο δράστης, που ζητά να αποζημιωθεί από το γερμανικό δημόσιο, πείσθηκε να παραδοθεί.