Με το μήνυμα «όλοι μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, μια κοινωνία αγάπης, μια κοινωνία δίκαιη, με ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά του κόσμου» καλωσόρισε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης τα παιδιά από το Σύλλογο «Το χαμόγελο του παιδιού» στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο Νεολαίας, με πρωτοβουλία της εντεταλμένης Νομαρχιακής Συμβούλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού σε θέματα νεολαίας Χριστίνας Κελεσίδου, σε συνεργασία με το Δήμαρχο Θερμαϊκού Ιωάννη Αλεξανδρή.
«Είναι χρέος μας, να εξασφαλίσουμε στα παιδιά που το έχουν ανάγκη μια ζωή με αξιοπρέπεια, προσφέροντας τους όλα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για το μέλλον τους. Τα μοναχικά παιδιά έχουν δικαίωμα στο χαμόγελο και στην αγάπη μας», τόνισε ο Νομάρχης και συνεχάρη για το έργο του τον Πρόεδρο του Συλλόγου « Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο, προσθέτοντας ότι «Ο αγώνας του Συλλόγου ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ οφείλει να γίνει αγώνας όλων μας. Και η πιο μικρή προσφορά από τον καθένα, μπορεί να συμβάλει καταλυτικά στην επίτευξη του κοινού στόχου».
«Το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης έχει μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα γι’ αυτά που δεν απολαμβάνουν την οικογενειακή θαλπωρή τούτες τις άγιες μέρες», υπογράμμισε η Εντεταλμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος Χριστίνα Κελεσίδου. «Είναι πολύ σημαντικό να βοηθούμε τα παιδιά, που γνώρισαν από πολύ μικρή ηλικία το σκληρό πρόσωπο της ζωής, να βρουν προστασία σε ένα οικείο περιβάλλον, μακριά από πάσης φύσεων κινδύνους και εκμετάλλευση. Εμείς στο Γραφείο Νεολαίας στεκόμαστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες στο τιτάνιο έργο του Συλλόγου και του κ. Γιαννόπουλου, αλλά και σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για να φέρει πάλι το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων αυτών των παιδιών.»
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος ευχαρίστησε το Νομάρχη, το Δήμαρχο Θερμαϊκού και τη Χριστίνα Κελεσίδου για την πρωτοβουλία τους να οργανώσουν μια τόσο ωραία εκδήλωση για τα παιδιά του Συλλόγου καθώς και για την υποστήριξη στο δύσκολο έργο του. «Μετρούμε 15 χρόνια καθημερινού αγώνα - αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, κακοποίησης, διαβίωσης - χιλιάδων παιδιών που περιμένουν από όλους εμάς μια ουσιαστική ανταπόκριση», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.
Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή πλαισίωσαν:
• Το παιδικό μουσικό σχήμα του Δήμου Θερμαϊκού «Το Χαμόγελο» με τραγούδια σε μουσική και στίχους της Αθηνάς Σαββίδου και του Λευτέρη Περπερίδη. Τραγούδησαν η Άννα Καραπέτοβα, η Αφροδίτη Δημητρακοπούλου και η Ιζόλδη Περπερίδου, ενώ η ενορχήστρωση ήταν του Αγκοπ Γκαζαριάν,
• Η σχολή χορού “Dance Express” του Δήμου Πυλαίας με χορογραφίες της Ελένης Σαρίδου
• Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Νέων Θεσσαλονίκης «Πιρουέτα» με χορογραφίες της Σοφίας Μπατζινασβίλι
• Η Σχολή Χορού “Vista” με χορογραφίες του Γιάννη Αλίεβ.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και τα παιδιά από το Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης μαζί με τους εθελοντές που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα «Θες να γίνουμε φίλοι;» που οργανώνει το Γραφείου Νεολαίας της Νομαρχίας.