"Να σκυψουμε με σεβασμό στη μνήμη Γρηγορόπουλου", καλεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Υπογραμμίζει ότι "κάθε απώλεια ζωής είναι τραγική -πολύ περισότερο όταν πρόκειται για έναν 16χρονο έφηβο" και, σε μήνυμά του, χαρακτηρίζει "αδικαιολόγητη και ασυγχώρητη" την εκμετάλλευση της δολοφονίας και "προσβολή στη μνήμη" του Αλέξη τη μετατροπή της σε "επέτειο καταστροφών". Το πλήρες μήνυμα του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:
«Ο άδικος χαμός του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μας συγκλόνισε όλους. Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι αναντικατάστατη. Και κάθε απώλεια ζωής είναι τραγική. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα δεκαεξάχρονο έφηβο…
Σήμερα οφείλουμε να σκύψουμε με σεβασμό στη μνήμη του. Και με ειλικρινή διάθεση να δούμε τις δικές μας ευθύνες, ως κοινωνία κι ως οργανωμένη Πολιτεία… Αλλά η εκμετάλλευση αυτού του τραγικού γεγονότος είναι αδικαιολόγητη και ασυγχώρητη. Η μετατροπή του σε «επέτειο καταστροφών» είναι προσβολή στη μνήμη του. Και σε αυτό πρέπει να είμαστε σαφείς.
Οφείλουμε να προστατέψουμε την κοινωνία από όσους εξαπολύουν τυφλή βία εναντίον της. Και σε αυτό πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι. Η βία εξαχρειώνει και υπονομεύει τη Δημοκρατία, την οποία οφείλουμε να προστατέψουμε. Και σε αυτό πρέπει να είμαστε αταλάντευτοι. Η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα τυφλής βίας φέρνει, σίγουρα, νέα θύματα. Κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε…
Χρειάζεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου και ευρύτερα η Ελληνική Κοινωνία να δείξουμε θάρρος, σύνεση και ευθύνη. Το οφείλουμε στα παιδιά μας πάνω απ’ όλα…».