Ανοιχτός μέχρι τις 12 το βράδυ θα παραμείνει ο εκθεσιακός χώρος του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009. Ο λόγος; Το Τελλόγλειο γιορτάζει. Γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του, άνοιξε στο κοινό τον Δεκέμβριο του 1999. Γιορτάζει, ακόμη το γεγονός ότι μετά την πρώτη πραγματικά μεγάλη έκθεση διεθνούς συνεργασίας, τη Suite 347 του Πικάσο το 2008, φιλοξενεί αυτήν την περίοδο την έκθεση «O Miró της Μαγιόρκα», τη μεγαλύτερη έκθεση Miró που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Γιορτάζει βέβαια και τα Χριστούγεννα και σε αυτό το εορταστικό κλίμα, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να επισκεφτεί την έκθεση θα παραμείνει ανοιχτό για δύο μέρες, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009, μέχρι τις 12 το βράδυ. Ανοιχτό θα είναι εκείνες τις ώρες και το εστιατόριο του Τελλογλείου «ARTo2», υπεύθυνος στο οποίο είναι ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

Υπενθυμίζουμε ότι τα Σαββατοκύριακα πραγματοποιούνται στην έκθεση «O Miró της Μαγιόρκα» πρωινές και απογευματινές ξεναγήσεις. Πιο συγκεκριμένα οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν από εκπαιδευμένο προσωπικό του Τελλογλείου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11.30, στις 12.30 και στις 16.30.



Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης εφαρμόζεται το πρόγραμμα για άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης «Αγγίζοντας την Τέχνη» (φορείς-διοργανωτές: Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών -Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής
Μακεδονίας, Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο ΗΛΙΟΣ»-Σχολή Τυφλών). Εφαρμόζεται επίσης πρόγραμμα στη νοηματική γλώσσα για άτομα με μερική ή ολική απώλεια ακοής.

H έκθεση «O Μirό της Μαγιόρκα» τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Συνεργασία: Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, Δήμος Θεσσαλονίκης, «Δημήτρια»
Γενική ευθύνη έκθεσης: Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά
Επιμέλεια έκθεσης: Μάριος Ελευθεριάδης
Επιστημονική επιμέλεια έκθεσης: Maria Luisa Lax (Ίδρυμα Μιρό της Μαγιόρκα)
Διάρκεια έκθεσης: 6 Σεπτεμβρίου 2009 - 5 Φεβρουαρίου 2010
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή: 9.00-14.00. Δευτέρα-Τετάρτη: 9.00- 14.00 και 17.00 -21.00. Σάββατο-Κυριακή: 10.00 – 18.00.