"Μπλόκο" στις νταλίκες με αγροτικά προϊόντα και άλλα εμπορεύματα, που εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος από τα Σκόπια, μέσω του τελωνείου των Ευζώνων, είχαν στήσει από τις 12 χθες(Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009) το μεσημέρι οι γεωργοκτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς.
Ο αποκλεισμός διήρκεσε ως τις 15.00 και επαναλήφθηκε από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.
Ο γραμματέας του συλλόγου γεωργοκτηνοτρόφων Γ. Τερζής, υπογράμμισε πως οι αγρότες αντιμετωπίζουν πλέον θέμα επιβίωσης. "Τί να καθίσουμε να κάνουμε στο σπίτι, όταν δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τα ενοίκια των παιδιών μας, που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις;", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του Τελωνείου Ευζώνων, Γεώργιο Γκόγκο, προς το παρόν δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.
Οι παραγωγοί είχαν κλείσει τα σύνορα και την Κυριακή, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα.
Το Σάββατο, οι αγρότες είχαν συνάντηση με βουλευτές του νομού, προκειμένου να τούς μεταφέρουν τα αιτήματά τους και αναμένουν άμεση ανακοίνωση μέτρων για τη στήριξή τους.
Μεταξύ άλλων, διεκδικούν: άμεση καταβολή των επιδοτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης 2009, υψηλότερη στρεμματική αποζημίωση για την ξηρασία του 2007, πληρωμή του εξισωτικού επιδόματος και αναγραφή της χώρας προέλευσης σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.