Εθελούσια έξοδο κήρυξε, στον Αγγελιοφόρο, ο διευθυντής, Νούλης Χατζηδημητρίου. Σε μια αναλυτική τοποθέτησή του, ανακοίνωσε τη μετατροπή της εφημερίδας σε πρωινή έκδοση με τη συνένωση των δύο φύλλων, κάτι που δημιουργεί προβλήματα σε επιτελικά στελέχη. Έτσι ο διευθυντής έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους να μελετήσουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν επειδή η εφημερίδα "μπήκε μέσα" τον τελευταίο χρόνο. Όσοι αποχωρήσουν, τους υποσχέθηκε ότι θα πάρουν την πλήρη αποζημίωση συν μπόνους.
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδημητρίου, το τελευταίο έτος η εφημερίδα είχε 1,7 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα έσοδα -χωρίς να έχει λιγότερες πωλήσεις. Το 1.000.000 από αυτά οφείλονται στην πτώση των μικρών αγγελιών. Προέτρεψε τους εργαζόμενους να επενδύσουν στην ποιότητα του φύλλου.
Το σχέδιο προχωρά με ενοποίηση του προσωπικού των δύο φύλλων και θα αξιοποιηθεί πλήρως το ηλεκτρονικό σύστημα σελιδοποίησης.
Οι εθελούσιες αποχωρήσεις θα γίνονται δεκτές ως τις 15 Δεκεμβρίου κι από εκεί και έπειτα δεν αποκλείεται η διεύθυνση να προχωρήσει σε απολύσεις με το νόμιμο 2%.
Το θέμα συζητήθηκε και στην ΕΣΗΕΜ-Θ και, κατά πλειοψηφία, το δ.σ. αποφάσισε να μην κάνει τίποτε, έως ότου γίνει κάτι που θα απαιτεί συνδικαλιστική δράση. Αυτοί που μειοψήφησαν είχαν ζητήσει να προσέλθει στο δ.σ. ο διευθυντής του φύλλου, για να συζητηθεί το θέμα.